Am meșterit și am grădinărit cum m-au învățat cititorii

0

Din paginile acestei reviste, nu se poate să nu pui în aplicare măcar una dintre multele și minunatele idei descrise. Fiind la început de drum în căsnicie, am învățat foarte multe lucruri folositoare și chiar că ideile revistei au dat roade! Iată ce am meșterit și grădinărit noi.
Iată, pe scurt, 3 idei practice, utile, pe care le-am învățat din revistă.
Bunicul soțului meu, Advahov Nicolai, un om calm, blajin cu o privire profundă și vorbe înțelepte are 83 ani și când ne ducem la el îl ajutăm. Avea bunicul o scară pentru păsări veche și uzată; mi-am adus aminte de o cititoare care scria cum a făcut din mai nimic scări care ajutau la susținerea florilor mari cățărătoare și prin curte am găsit ce ne trebuia. Am căutat 2 scânduri solide și cât mai lungi cu putință și câteva scândurele din care am făcut treptele scării, având grijă să le tăiem pe toate la aceeași dimensiune; ne-am folosit cel mai mult de fierăstrăul păstrat în magazie și câteva cuie mari, glaspapir (pentru a finisa puțin lemnul); treptele de sus le-am fixat mai dese, lucru învățat tot din paginile revistei Practic-Idei! Fără nicio cheltuială, am reușit și în tot acest timp cât ne-a ajutat bunicul parcă întinerise! Acum, găinile lui se pot cățăra pe scară în siguranță, fiindcă treptele sunt solide și bine fixate în cuie.
Într-o altă zi, fiind sărbătoare, am vrut să-i fac bunicului niște prăjituri, altele decât cele cunoscute de el, niște rulouri umplute cu o cremă simplă de vanilie; fiind la țară, nu aveam la mine formele pentru rulouri, așa că am improvizat și eu aducându-mi aminte de sfaturile cititoarei Corina David din Ploiești din Practic-Idei nr. 6/2009 pag. 34; din cozile rămase de la plantele din care se fac mături de casă, am tăiat mici bucăți (spălate și uscate bine), cu care am reușit să fac bunătate de prăjituri!
Bunicul avea deja în grădină mărar și pătrunjel, așa că văzând la o vecină în curte mult busuioc, i-am cerut și i-am plantat și lui câteva tufe, care s-au prins foarte bine în noul loc din grădina bunicului. Cu această ocazie o felicit pe d-na Camelia Susanu, care în Practic-Idei nr. 4/2009, ne îndeamnă să iubim și să folosim la prepararea mâncărurilor cât mai multe condimente naturale, altele decât cele obișnuite, tradițonale!
Eu chiar mi-am adus și plantat, în ghivece pe balcon, busuioc și toată vara am avut la dispoziție busuioc verde, parfumat, proaspăt! Când făceam pizza sau o salată nu trebuia decât să rup câteva frunze din ghiveci. Mama natură e așa darnică!
Monica Antoniciuc, Galați

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply