Decorațiuni interioare cu mesteacăn natural

0

Monica Viericiu
Ce-ai zice să ai în casa un decor atipic, cu mesteceni naturali? Da, ai citit bine, este vorba despre trunchiuri de mesteceni care datorită culorii lor albe au ajuns să fie foarte îndrățiți de către designeri și oameni obișnuiți deopotrivă pentru decorarea interioarelor.

mesteacan
Foto: Monica Viericiu
Din aceste trunchiuri sau crengi mai groase se fac paravane, de fapt structuri separatoare și decorative totodată, care servesc drept demarcație între două spații cu funcții diferite, de exemplu zona de odihnă și zona de lucru. Arată spectaculos, natural și totuși au un aspect neutru, delicat, care se pretează la mai multe stiluri de amenajări, atât pentru birouri, showroom-uri, standuri de prezentare, cât și pentru locuințele personale. Datorită dimensiunilor, fixarea lor necesită un pic de atenție. Se pot prinde pe o placă solidă, din lemn, cu “L”-uri din metal și holzșuruburi, apoi pentru stabilitate sporită, peste suport se pun pietre albe care sporesc frumusețea ansamblului.
Deci dacă vreun mesteacăn din grădina ta s-a urscat ori găsești vreun mesteacăn tăiat, nu-l pune pe foc, păstrează crengile, fasonate, deci fără frunze, și transformă-le în lucruri decorative. Crenguțele mici, tăiate la aceeași lungime sunt bune pentru ornarea ghivecelor, pe exterior, sau la realizarea unor cadre tot pentru decor. Bucățile mai groase din tulpină, sunt perfecte pentru scăunele de grădină.
Și dacă îți place ideea, dar nu ai de unde să găsești mesteacan și ții neapărat să fie alb,  poți folosi orice alt trunchi de pom pe care sa-l dai cu vopsea lavabila. Mult succes!
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply