Mesaje şi urări de la prieteni dragi

0
Corina Maria David
Dragii noştri,
Aici este spaţiul unde publicăm întrebările voastre, sfaturile scurte, răspunsurile către alţi cititori, urările şi anunţurile pe care le faceţi.
Dragă redacţie,
Mă bucur că aţi publicat materialul meu despre ie (Practic Idei nr. 10/2016, pag. 20), dar şi că m-aţi premiat. Cu banii primiţi am cumpărat materiale pentru alta. Vă mulţumesc şi îmi cer scuze că a durat confirmarea primirii banilor, dar voiam să vă arăt şi cea de-a doua ie, la care am lucrat cu spor mai mare, deoarece mi-aţi dat încredere, un sprijin moral de nepreţuit! Numai bine!
Cu drag, @ Corina Maria David, loc. Măneciu Ungureni, jud. Prahova
***
Dragă redacţie,
Iubesc revista Practic Idei, cu tot ce publicaţi în ea lună de lună. Aştept cu nerăbdare data la care apare şi mă bucur să descopăr noi colaboratori inspiraţi. Vă doresc sănătate şi realizarea tuturor viselor.
Cu respect, Dana Chican, Constanţa
***
Dragii mei,
Sunt o cititoare fidelă a revistelor Practic, de la apariţia lor! Revistele Practic sunt citite în Europa, unde avem copiii plecaţi. Sunt pensionară şi pe lângă pasiunile mele, crearea de produse din materiale diverse şi scrisul, iubesc enorm florile. Apartamentul meu este plin de flori, la fel şi scara blocului. Toată iarna florile mele de pe scară au înflorit acolo, deşi a fost destul de frig pentru ele; le-aş fi adus în casă, dar erau prea multe. Le îngrijesc în toate lunile anului. Le curăţ, le pun îngrăşăminte, le ud zilnic şi le rasfăţ. Şi florile sunt precum oamenii, au nevoie de iubire. Le vorbesc pentru că ele sunt viaţa mea!
@ Iulia Grecu, Baia-Mare, jud. Maramureş
***
Dragii mei,
De curând am realizat un Moş Crăciun şi am îmbrăcat frumos nişte păpuşi pentru nepoţi. Pentru moş am folosit un cap de papuşă, căruia i-am făcut un corp, umplut cu vatelină. I-am pus haină, pe cap i-am pus o căciuliţă roşie cu alb. Pentru copilaşii din familie am cumpărat nişte păpuşi, pe care le-am îmbrăcat în costum de sezon. Păpuşilor le-am făcut rochia, apoi vestă şi pe cap le-am pus câte o căciuliţă asortată. Aceste frumoase păpuşele vor ajunge în Spania, la scumpii mei nepoţi şi nepoate, ca dar de Moş Nicolae. Vă doresc un Crăciun fericit şi un An nou fericit! La mulţi ani!
Cu mult respect,@ Maria Salajan, Baia-Mare, jud. Maramureş
Maria Salajan
***
Dragi prieteni Practici,
Anul acesta mă laud cu magnolia albă „creată” de mine de la faza de sămânţă. Spre surpriza mea, în acest an
au făcut seminţe şi magnoliile mov. Pentru prima oară în 20 de ani. Cele albe au avut întotdeauna mai puţine
în anii când dădea gerul peste ele şi rămâneau fără flori. Ştii deja că sunt primele flori care se deschid, înaintea frunzelor, înaintea narciselor etc. Am o magnolie cu petale verde deschis, încă nu am avut-o înflorită deşi este la mine de 5 ani. Deci, ofer seminţe de magnolie albă şi mov, de arbore de mătase, de glicină mov, de iederă verde deschis cu frunze mari, de lampioane chinezeşti. Caut tuberculi de Canna Indica galbenă.
Vă doresc tot binele din lume cu multe flori minunate!
Lucia Toth, Insula Mureş, jud. Arad, tel. 0744.127.193
***
Dragii mei,
De Revelion bătrânii căutau să afle cum va fi vremea în noul an. O ceapă curăţată de foi se taie pe jumătate, se desface în foi şi se aşează în ordinea lunilor anului.
În fiecare foaie de ceapă se pune o lingură de sare. Se lasă într-un loc potrivit de răcoros şi a doua zi vei avea un original calendar meteorologic pentru anul 2017. Veţi observa că sarea din unele foi este umedă, iar alta este
uscată. În funcţie de acest lucru, vei şti care lună va fi ploioasă sau mai secetoasă. Acesta este un obicei pe care
mama mea îl respectă an de an şi credea cu sfinţenie că este bun. Puteţi încerca şi voi şi vă veţi convinge. Vă doresc toate cele bune, putere de muncă şi să aveţi multe realizări în plan familial şi profesional. La mulţi ani!
Ioana Preda, Bucureşti

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply