Merita sa investesti in proiecte de case luate de pe net?

0

 

Ce riscuri sunt implicate de cumpararea acestor planuri?

UN PLAN AL UNEI CASE nu implica doar compartimentarea ei, ci si reteaua de canalizare, cea electrica, materialele ce urmeaza a fi folosite etc. Daca esti hotarat sa cumperi un astfel de proiect de pe internet, ar trebui sa te interesezi daca vei primi si aceste detalii, nu doar cateva desene cu compartimentarea casei.

ARHITECTA CRISTINA ILIAS ([email protected]) ne atentioneaza ca un proiect pentru o casa trebuie sa fie adaptat la legislatia romana de proiectare, prin urmare, el trebuie sa treaca prin mana unui arhitect.

Asa ca, daca te gandesti sa cumperi aceste planuri pentru a evita sa lucrezi cu un arhitect de aici,s-ar putea sa fii nevoit sa platesti si planurile, si arhitectul din Romania, si un inginer structurist pentru a obtine autorizatia de constructie. In final, exista sanse ca acestia din urma sa nu iti aprobe planurile venite via internet.

DACA TOTUSI INSISTI sa iti construiesti casa dupa planurile de pe internet, arhitecta Ioana Tudora ([email protected]) iti recomanda sa te asiguri ca cel care a intocmit planul este un arhitect si ca acesta are un contract cu firma care vinde planul. Numai in acest caz s-ar putea ca proiectul sa fie recunoscut de un arhitect din Ordinul Arhitectilor din Romania.

TE-AI INDRAGOSTIT DE UNUL DINTRE MODELELE DE CASE pe care le-ai vazut pe net? Noi iti recomandam sa nu risti sa il cumperi, ci sa iti faci o schita cu mana ta pentru ceea ce iti doresti si sa mergi cu ea la un architect de aici. Sansele de reusita sunt mult mai mari.

AICI VEI GASI CATEVA SITE-URI CU PLANURI PENTRU CASE:
www.dreamhomesource.com
www.architecturaldesigns.com
www.houseplans.com
www.globalhouseplans.com

Preturile pentru planuri pleaca de la 700 de dolari.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Petra C. Ene, foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply