Fructe din grădină: mere umplute cu struguri

0

Mere umplute cu struguri

Mere umplute cu struguri. Unul dintre deserturile mele preferate sunt merele coapte, dar atunci când vreau să mă răsfăţ cu adevărat, le combin cu dulceaţă de struguri şi rom alb. Vrei să afli cum?

Mere umplute cu struguri

Ingrediente: 4 mere tari, potrivite ca mărime, 2 ceşti dulceaţă de struguri, 50 ml rom alb, 250 ml sirop de caramel.

Mod de preparare: Curăţă merele de coajă, taie-le un capac şi scoate-le miezul cu sâmburi. Pune-le pe o tavă şi dă-le la cuptor până se pătrund, dar fără să se înmoaie prea tare, apoi lasă-le să se răcească. Adu siropul de caramel în punctul de fierbere, apoi ia-l de pe foc. Prinde merele cu o furculiţă şi scufundă-le pe rând în sirop, apoi aşază-le pe o folie de aluminiu unsă cu unt şi lasă-le să se răcească din nou. Dacă vrei ca stratul de caramel să se întărească mai repede, scufundă merele în apă cu gheaţă, scurge-le bine apoi pune-le pe folia unsă.

Mere umplute cu struguri, mod de prezentare: Când s-au răcit, pune-le pe un platou de desert, umple-le cu dulceaţa de struguri şi stropeşte-le din belşug cu rom. Opțional, poți așeza capacul la loc pentru a păstra surpriza cu dulceață cât mai multă vreme.

Pentru siropul de caramel: 1 ceaşcă de zahăr brun, ½ ceaşcă de sirop de porumb, ½ ceaşcă de lapte, ¼ ceaşcă de unt, o linguriţă esenţă de vanilie. Pune într-o tigaie zahărul, siropul şi untul. Fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul, apoi lasă să se răcească. Amestecă laptele şi vanilia, apoi toarnă-le uşor în sirop, amestecându-le până obții o compoziție densă.

5 rețete delicioase: dulciuri cu alune, mere, afine și… tomate

Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply