Mere pentru tuse și bronșită

2

Monica Viericiu
Odată ce frigul se instalează, ne dau târcoale bolile de sezon, gripa, răceala și alte afecțiuni ale sistemului respirator. Dar avem alături aliați de preț, deși deseori nebăgate în seamă, este vorba de mere, care conțin o grămadă de vitamine și minerale valoroase pentru organismul uman.
Fie că sunt dulci, fie mai acrișoare, verzi, galbene, roșii ori grena, merele ne scapă de multe suferințe. Printre altele sunt recomandate în caz de laringită, stări febrile, tuse convulsivă, astenie și anemie. Dacă te-ai procopsit cu o răceală zdravănă, te doare în gât și abia mai respiri din cauza tusei, fă repede un ceai din 4 mere tăiate mărunt, peste care torni 1/2 de litru de apă clocotită. Lași vasul acoperit timp de aproximativ 3-4 ore, strecori, adaugi miere ori zahăr, după cum preferi și bei 2-3 căni pe zi. Ca să aibă efect, încearcă să le consumi călduțe și bând cu înghițituri rare, ca lichidul să poposească mai mult pe gâtlejul în suferință. Este un remediu simplu, eficient și natural, așa că merită încercat.
Dacă te chinuie o bronșită, pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, bun este și un macerat. Se pun coji de mere (10 lingurițe) într-un litru și jumătate de apă rece și se lasă vasul acoperit timp de 12 ore, apoi se consumă câte 250 de ml de 3 ori pe zi.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cum ne revenim dupa excese | Revista Practic idei

  2. Pingback: Suc de fructe natural | Revista Practic idei

Leave A Reply