Material textil de aruncat sau de reciclat?

0
bloggingcornerblog
bloggingcornerblog
Dragi croitori amatori,
Dacă sunteţi pasionaţi de croitorie şi cusut, cu siguranţă aveţi pe acasă adunate într-o punguţă resturi de material textil de diferite culori, texturi şi dimensiuni. Nu le aruncaţi, deoarece vă prezentăm 3 idei pentru a le refolosi şi transforma în obiecte utile.

 1. Coşuleţ împletit. Acesta poate fi folosit la adunarea de noi resturi de material textil, la depozitarea rufelor pentru spălat sau a jucăriilor copiilor. Cum îl realizăm? Din fâşii de material textil. Cu cât mai multe, cu atât mai mare coşul rezultat.
  thecraftymummy
  thecraftymummy
  Tăiate la 3 cm lăţime (lungimea nu contează, deoarece vor fi legate unele de altele), avem nevoie să obţinem 3 fâşii lungi de material, pe care le împletim între ele până ajungem la capăt. La final, avem, practic, o funie împletită foarte lungă. Acum, pentru a forma coşuleţul, realizăm o spirală din funia împletită, atât de mare cât vrem să fie baza coşului. Unim şirurile între ele prin coasere, apoi urcăm pe verticală, tot în spirală, cosând în continuare straturile de funie unul de altul. Spre final, realizăm mânerele pur şi simplu prin a păstra o bucată de funie necusută de stratul precedent.
 2. Semne de carte. Bucăţi din material textil asortat, tăiate la 3 cm lăţime, lipici, panglică şi carton/burete subţire, pentru a da grosime semnului de carte. Lipim cartonul de o bucată de material, pe interiorul acesteia, acoperim cu bucata a doua şi coasem la maşină. La final, adăugăm o fundiţă din panglică pentru
  vickiehowell
  vickiehowell
  un plus de delicateţe.
 3. Prize şi întrerupătoare. Deoarece ramele de plastic pentru prize şi întrerupătoare se murdăresc foarte uşor şi nu sunt nici prea decorative, puteţi să le daţi o nouă haină folosind resturi de materiale. Scoateţi ramele, le spălaţi şi ştergeţi foarte bine. Decupaţi dreptunghiuri de material cu 2 cm mai mari decât ramele, pe care le lipiţi cu pistolul de lipit pe ramele de plastic, inclusiv puţin pe verso, pentru a da rezistenţă. Cu un cutter, decupaţi orificiile pentru butoanele întrerupătoarelor şi puteţi fixa la loc ramele, acum cu un model care sigur va da culoare şi viaţă camerei tale.

Text: Cătălina Vieru
Foto: vickiehowellthecraftymummy şi bloggingcornerblog.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply