Masinile de gatit cu lemne

0

Pentru cei care adora stilul de amenajare clasic sau rustic aceste sobe moderne, dar cu aspect antichizat sunt perfecte pentru bucatarii

MASINILE DE GATIT CU LEMNE pot fi integrate in orice bucatarie moderna, se pot monta in momentul in care casa se afla in stadiul de finisare, dar si cand aceasta este locuita deja. „Ideal este sa se prevada dinainte cosul de fum, in faza de proiect.

Evacuarea fumului se poate face fie prin spatele masinii de gatit, fie pe deasupra plitei. De regula, cosul trebuie sa fie bine izolat, bine construit, fara rugozitati prea multe la interior, poate fi metalic sau din caramida. Sunt recomandate cosurile izolate, fie ele din otel inoxidabil, triplu strat sau ceramice”, explica specialistul de la Fire Design, Marius Penescu.

INALTIMEA DE HORN RECOMANDATA pentru modelul de mai sus este de 4-6 m. Cand inaltimea hornului este mai mica de 5 m, se recomanda montarea unui horn de diametru de 175 mm pentru exteriorul sobei. 

Iesirea de fum prin partea superioara sau prin spate ii confera o mare manevrabilitate si usurinta in instalare.

UN ALT AVANTAJ este faptul ca cenusa rezultata in urma arderii lemnului este un excelent fertilizator pentru plante, are un inalt continut de potasiu, calciu, magneziu si alte minerale. 


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Roxana Popescu, foto: Fire design

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply