Masa de călcat profesională și manechinul de croitorie, indispensabile atelierelor de croitorie

0

Decizia de a înființa un atelier de croitorie este una de amploare, ce trebuie cântărită cu foarte mare atenție. Investițiile ce necesită a fi făcute în acest demers sunt considerabile, de aceea trebuie să ne asigurăm că aparatura pe care o vom folosi va fi într-adevăr de calitate și fiabilă, astfel încât să asigurăm amortizarea într-un timp cât mai scurt.

Acestea fiind spuse, trebuie să avem în vedere imaginea de ansamblu. Pe lângă echipamentul de bază al activității de croitorie, mașina de cusut, există multe alte piese și accesorii de care avem nevoie: manechine de croitorie reglabile și stabile, mese de lucru, obiecte de inventar, mese de călcat profesionale etc.

Top 3 piese indispensabile într-un atelier de croitorie

Înainte de a discuta despre cele necesare într-un atelier de creație, în primul și în primul rând, trebuie să dispunem de un spațiu în care să ne desfășurăm activitatea, suficient de mare, dar nu exagerat, pentru început. Apoi, vom avea în vedere angajarea unui personal calificat care, în primă fază, poate fi redus ca număr, trei-patru oameni fiind suficienți pentru a da startul unui astfel de business.

Odată ce am stabilit aceste aspecte, putem trece la achiziționarea dotărilor necesare pentru buna desfășurare a activității:

  • Mașina de cusut

Prin mașină de cusut ne referim la orice tip de mașină care permite realizarea unei cusături de orice fel sau care contribuie la perfecționarea și modificarea articolelor vestimentare.

Este vorba despre mașinile clasice de cusut profesionale, cele de surfilat (pentru întărirea marginilor țesăturilor), de brodat (pentru înfrumusețarea hainelor), de acoperire tip uberdeck (speciale pentru cusăturile de tip lanț sau pentru materiale elastice), dar și de cele speciale pentru cusut nasturi sau butoniere. Există, desigur, și variante ce combină două sau mai multe funcții într-un singur dispozitiv, cum sunt de exemplu mașinile de cusut și brodat sau cele de cusut și surfilat.

  • Masa de călcat profesională

De îndată ce hainele au fost realizate, acestea trebuie prezentate sau expuse într-un mod cât mai frumos și atrăgător posibil. Și pentru că, în cadrul unui atelier, piesele vestimentare au uneori forme și accesorii complexe, un simplu fier de călcat nu este suficient, căci nu va face față.

Mult mai potrivită este o masă de călcat profesională, dotată cu o stație de călcat pe măsură, reglabilă și pliabilă, care dispune de generator de aburi inclus, încălzire electrică, fier de călcat industrial și braț/mânecar pentru călcarea perfectă a mânecilor.

  • Manechine de croitorie

Nu putem concepe haine adaptate corpului uman dacă nu folosim un manechin de croitorie profesional. Ideal ar fi să avem unul pentru bărbați, unul pentru femei și unul pentru copii, însă dacă alegem ca public țintă doar femeile, în mod evident vom avea nevoie de mai multe manechine pentru această categorie.

Pentru a beneficia de o experiență de lucru plăcută, manechinul trebuie să fie reglabil, realizat din material rezistent, dar ușor, și să dispună de dispozitiv de trasare a tivului. Cel mai comun material din care manechinele de croitorie sunt realizate este plasticul dur, care uneori este îmbrăcat cu o husă din material elastic pentru a urmări formele acestuia.

De unde cumpărăm cu încredere toate aceste piese?

Pentru ca afacerea să fie profitabilă, echipamentele pe care le folosim trebuie să se ridice la cele mai înalte standarde de performanță și calitate. Nu spunem că îndemânarea, talentul și creativitatea croitorului nu contează, dar dacă acestea nu pot fi exploatate corect, nu vor fi valorificate la adevăratul lor potențial. De aceea, achiziționarea aparaturii de la magazine de încredere reprezintă soluția optimă.

Bro Rom, unul dintre cei mai mari furnizori de mașini de cusut Brother în România, pune la dispoziția atelierelor din țară o gamă impresionantă de mașini de cusut, brodat, surfilat, tip uberdeck sau cu alte funcții deosebite. Prețurile avantajoase și ofertele irezistibile disponibile pe site-ul companiei sunt doar două motive în plus, ce ne motivează să alegem produsele comercializate de către firmă.

Un top trei al celor mai bine vândute și apreciate mașini vândute de Bro Rom include: mașinile de cusut Brother Innov-Is model 12 și model 27, precum și mașina de cusut și brodat M280D, ultra performantă și modernă. De altfel, tot de la Bro Rom putem achiziționa atât manechine de croitorie și masă de călcat pentru stație de călcat, cât și obiecte de inventar sau tipare de croitorie.

 

 

Sursă: AdMarks

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply