Masa copiilor de Paste

0

Daca printre invitatii tai se numara si multi copii, poti sa le aranjezi o masa speciala pentru sarbatoarea de Paste.

O masa speciala pentru cei mici de Paste inseamna decoratiuni distractive, colorate si in acelasi timp care nu sunt periculoase. Poti alege dintre urmatoarele sugestii si chiar sa le ceri ajutorul copiilor pentru realizarea lor:
• Pune pamant in jumatati de coaja de ou si planteaza seminte de iarba. Lasa-le intre 7 si 10 zile sa creasca, apoi asaza-le pe un pat de muschi. Grupeaza-le in cuiburi si pune intre ele castronele cu bomboane colorate. Nu uita sa legi vasele cu fundite colorate pentru un aer festiv.
• Pune un pahar intr-un vas mai larg de sticla. Umple spatiul dintre cele doua recipiente cu bomboane colorate. Pune apa in paharul din interior si aranjeaza cateva floricele colorate de sezon in el.
• Foloseste un bol cu gura in jos pentru a trasa cercuri pe o hartie colorata. Decupeaza cercurile si roaga-i pe cei mici sa lipeasca sau sa deseneze diverse modele, eventual sa decupeze petale pe care sa le ataseze cercului. Pune in centru un cosulet cu dulciuri care sa nu acopere intreaga suprafata a hartiei.
• Cumpara sau prepara acasa cornete de inghetata. Umplele cu jeleuri impachetate in celofan si infige-le intr-un vas cu iarba.
• Vopseste un ghiveci mai vechi intr-o singura culoare, de preferat negru sau bleumarin. Lasa-l sa se usuce peste noapte, iar a doua zi roaga-i pe cei mici sa deseneze buline colorate cu creta pe ghiveci. Umple ghiveciul cu pamant, seminte de iarba si flori si lasa 10 zile la crescut, apoi adauga in aranajament cateva oua colorate si puisori de plus sau iepurasi de ciocolata.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply