Mărțişor din agrafe de birou şi capace de plastic

0
arta din agrafe
Foto: Monica Borș
Monica Borș, Arad
Dragi prieteni,
Primăvara nu a sosit pe dealuri și câmpii, dar pare să se anunțe în sufletul nostru cel deprimat de prea friguroasele și întunecoasele zile ale iernii.
Mărțişoarele realizate de mine şi de elevii mei subliniază faptul că totul porneşte de la o idee. Inițial ne-am propus să urmăm ad literam modelele de mărțişoare care au stat la baza inspirației noastre, însă în procesul de realizare imaginația şi creativitatea fiecăruia dintre noi şi-a spus cuvântul. Ideea mărțişorului confec-ționat din agrafe de birou am găsit-o într-un manual de limba engleză sub titlul de „Clip Sculpture”. La început imaginile din manual păreau de-a dreptul imaginare şi la prima vedere imposibil de realizat. Cum adică să transformăm o agrafă de birou într-o floare, într-un bol cu fructe, într-o sticlă şi un pahar?! Dar după mai multe încercări, ne-am dat drumul la ima-ginație şi am transformat agrafele în inimi, cățeluşi, flori, umeraşe, inclusiv artă abstractă. Modelului de mărțişor i-am ataşat un şnur de mărțişor şi l-am lipit cu ajutorul unei benzi adezive tip scotch pe un petic de hârtie colorată, petic care pe urmă a fost fixat de o bucățică de carton albă cu lipici. Pe carton am scris
„1 Martie” şi eventual am dat o formă mai aparte crestând marginile cartonului cu un foarfece cu forme speciale. Totodată, o altă idee pentru mărțişoare, de data aceasta, mărțişoare ecologice din capace de plastic, mi-a dat-o EcoAssist-Salvează Tot. Am crestat capacele de plastic obținând o floare, un soare, o față de băiat cu breton cărora le-am adăugat ochi, nas şi un zâmbet larg. Căpăcelul de plastic zâmbăreț a fost lipit folosind lipici simplu pe o bucățică de carton. Urmând modelul mărțişoarelor din agrafe de birou, şi la mărțişoarele din capace de plastic am lipit pe bucățile de carton alb, petice de hârtie colorată, am scris „1 Martie” şi am capsat şnurul de mărțişor.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply