Mansardare casa veche – proiectul obligatoriu pentru mansardare

0

Chiar daca este casa voastra si v-ati decis sa-i mansardati podul, nu puteti incepe lucrarile de mansardare fara aprobari de la primaria de care apartineti.

Mansardare casa veche – Solutie pentru POD

…presupune nu numai extinderea spatiului locuibil, ci si extinderea utilitatilor casei, tot ceea ce inseamna instalatii (electrica, termica, sanitara). Pe langa asta, trebuie prevazuta o izolare termica care se face cu anumite materiale, ce indeplinesc caracteristicile si grosimile prevazute de lege. Pentru ca spatiul podului sa fie locuibil, forma acoperisului si a sarpantei trebuie sa fie astfel configurate incat in centrul spatiului obtinut sa fie o inaltime minima de 2,5-3 metri.

TOATE ACESTE LUCRURI SUNT CUPRINSE INTR-UN PROIECT DE MANSARDARE

…intocmit de un arhitect care, la randul lui, apeleaza la un inginer de structuri pentru a calcula daca baza cladirii permite inaltarea ei. NU VA HAZARDATI SA INCEPETI vreo lucrare de mansardarre de acest gen fara un proiect arhitectural coerent, pe care in mod legal trebuie sa-l depuneti la primarie in vederea obtinerii avizelor.

In lipsa unui proiect, riscati nu numai amezi, ci mai ales siguranta familiei voastre in caz de cutremur, incendiu, furtuni etc. Exista firme specializate in constructii din lemn care va pot pune la dispozitie si serviciile unui arhitect. Apelati la birouri sau firme cu experienta, dar nu omiteti nici constructorii din strainatate. Cereti oferte, comparati-le si vedeti care este cea mai avantajoasa ca raport pret-calitate.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Stockexpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply