Mansarda unei artiste

0

“Textilele sunt singurele care pot schimba o camera dintr-un spatiu rece si fara personalitate intr-unul cu atmosfera familiara, calda, confortabila…”

Spatiul de lucru al unui artist este mereu fascinant. Gasesti tot felul de obiecte si imagini adunate prin cotloane, iar infuzia de culori iti da o stare de bine. Acelasi efect il are si mansarda in care creeaza designerul Maria Lucia Hohan.

Recomanzi catifeaua si matasea si pentru decoratiunile interioare?

Aceste doua tesaturi au fost folosite cu predilectie de secole pentru decorarea locuintelor nobililor, datorita efectului de opulenta, bogatie, lux pe care ele le confera incaperii. Din cauza pretului ridicat insa au fost inlocuite treptat cu materiale sintetice si imitatii care se potrivesc ambientului modern.

Crezi ca poti transforma un ambient doar schimband textura unor tesaturi (tapiterii, perdele etc)?

Sigur ca da. Perdelele adauga multa personalitate si caldura unei incaperi si pot schimba lumina si culoarea luminii naturale. O cafenea sau un restaurant vor fi mereu mai populare daca ambientul este „incalzit” cu perdele colorate si grele, pereti matlasati, scaune si canapele cu perne moi etc.

Textilele sunt singurele care pot schimba o camera dintr-un spatiu rece si fara personalitate intr-unul cu atmosfera familiara, calda, confortabila.

Te-ai gandit la alte proiecte de design in afara de cel vestimentar?

Mi-ar placea foarte mult sa revin la prima mea pasiune – designul de interior si crearea unei linii proprii.

Care sunt cele mai potrivite combinatii de texturi, atat in zona vestimentara, cat si in cea a amenajarilor?

Imi plac spatiile largi, foarte luminoase, unde elementele naturale – lemn, piatra, sticla – sunt in formele cele mai crude cu putinta: lemn, a carui esenta este
vizibila, forme cat mai putin neslefuite si prelucrate sau piatra de rau cu forme neregulate – se regasesc alaturi de elemente de design de ultima generatie. Acest stil il folosesc cumva si in propria mea viziune – matasea clasic eleganta se combina cu pielea prelucrata, tipica marochinariei sau tesaturi elegante sunt
accesorizate cu elemente din universul sport.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply