Mansarda perfecta pentru camera copilului

0

Tudor nu a implinit inca doi ani, dar locuieste din primele zile de viata intr-o casa superba, ridicata la Dumbravita, o comuna de langa Timisoara.

Tudor Adam are o copilarie frumoasa

Inainte ca el sa vina pe lume, parintii i-au ridicat o casa superba, cu o mansarda incapatoare si luminoasa.

„Inainte sa se nasca Tudor, noi doi dormeam la un moment dat in birou. Ne mutaseram dintr-un mic apartament la bloc si nu eram obisnuiti cu un asemenea spatiu. Acum avem nevoie de toata casa”, afirma Cristina, mama acestuia. Noroc cu Romi, tatal celui mic, arhitect de profesie, care a vazut imediat potentialul unei case vechi, aflate in stare proasta.

Camera lui Tudor este luminata toata ziua

A pastrat din ea doi pereti interiori si a ridicat peste totul de la zero, inclusiv etajul, singurul, construit ca mansarda. Camera copilului a plasat-o la etaj, pe partea opusa dormitorului, cele doua incaperi fiind despartite printr-o baie la fel de incapatoare ca orice alta camera din casa. „Camera lui Tudor primeste lumina toata ziua, asta am urmarit”, explica Romi.

Obiecte simplu de schimbat

De decorare, cei doi soti s-au ocupat impreuna. Desi spatioasa, incaperea lui Tudor au pastrat-o cat mai libera, nu au incarcat-o cu obiecte.

Pentru ca in toata casa Romi a gasit un mod inedit de a plasa pereti stil paravan, si camera lui Tudor pastreaza ideea. Un perete mare, vopsit in verde (sotii Adam au evitat sa foloseasca albul si au optat pentru culori mai calde, deschise, pastelate), desparte zona de joaca de cea in care au fost puse hainutele si aranjate jucariile.

„Ma gandeam ca dupa un timp, ne vom plictisi si vom dori sa facem schimbari. Ne va fi foarte simplu sa schimbam piesele de mobilier”, ne spune Cristina, gandindu-se ca, pe masura ce va creste, Tudor isi va putea aranja camera dupa gustul lui.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Oana Monoran, foto: Eugen Radut

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply