Maia Morgenstern ne intreaba

0

Daca ai deschis numarul de noiembrie al revistei Casa si gradina, sigur ai descoperit interviul pe care ni l-a acordat Maia Morgenstern. Actrita ne-a cerut si doua sfaturi, care nu au mai incaput in revista. Iata ce ne-a intrebat Maia si ce i-a raspuns stilistul Casa si gradina, Mihaela Radu.

Am o bucatarie cu peretii pe rotund, pe arc de cerc. Cum si ce fel de mobila ar trebui sa aleg intr-o astfel de bucatarie?

Un perete in forma de arc de cerc este spectaculos si merita speculat efectul pe care il creeaza. De aceea, va sfatuim sa incercati sa ii reliefati forma si prin mobilier care vine montat pe el. Cumparat gata facut, acest tip de mobilier risca sa nu se poata potrivi in spatiul bucatariei.

Curba mobilierului e posibil sa nu se potriveasca exact pe curba zidariei. Exista inca un risc, ca mobilierul sa fie extrem de scump, pentru ca usile curbate au, in general, preturi foarte mari.

Noi va propunem varianta mai ieftina, care se poate executa si la noi, la orice firma care realizeaza mobilier pe comanda, si anume: sa optati pentru usi drepte (precum cele schitate in desen), mici si foarte segmentate. Iar pentru a da rotunjime intregului mobilier, aceste usi drepte pot fi acoperite de un blat taiat pe forme rotunde, atat in fata, cat si la perete, astfel mascandu-se eventualele goluri care raman la perete.

Electrocasnicele (aragazul, plita) va sugeram sa le plasati spre extremitatile mobilierului, la fel si chiuveta, pentru a evita asimetriile care pot deranja estetic. Pentru corpurile de mobilier suspendate, ne gandim la montarea a doua blaturi pe rotund, atat deasupra cat si dedesubtul corpurilor, din acelasi motiv explicat mai sus.

Daca firma de mobilier nu dispune de materialul necesar pentru a realiza blatul la dimensiunile dorite (depinde de dimensiunea foliei de pal de care dispune firma respectiva), modelul propus de noi poate fi realizat, in functie de dimensiunile peretelui, si prin imbinarea a doua sau mai multe blaturi.

Casa e orientata catre nord. E de inchis balconul? Si daca da, in ce conditii si cum?

Da, balconul se poate inchide. Avantajul unei asemenea decizii ar fi ca poate proteja peretele casei, care devine mai bine izolat, deci va fi mai cald in incapere.

Exista si un risc, si anume ca, inchizand balconul, spatiul interior sa para mult mai intunecat. Pentru a evita acest lucru, e indicat sa se opteze pentru geamuri mari, astfel ca suprafata sa fie mai mult din geam decat din zidarie, pentru a putea patrunde cat mai multa lumina naturala.


Articol EXCLUSIV online
Productie: Adriana Moscu
Foto: Andrei Baltaretu
Schita: Mihaela Radu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply