Mai multa grija pentru copaci, mai putina poluare

0

Afla de ce copacii din parcul Tineretului au fost imbracati in hainute colorate

Daca ai ocazia sa treci luna aceasta prin parcul Tineretului, vei vedea ca o multime dintre copacii de la intrare au haine de iarna tricotate si calduroase. De decorarea lor s-au ocupat organizatia non-guvernamentala Centrul de Programe si Proiecte pentru Tineret (www.cppt.ro) si agentia de publicitate Upvertising (www.upvertising.ro). Gestul simbolic a fost facut in ideea de a ne atrage atentia asupra faptului ca Bucurestiul este cea mai poluata capitala din Uniunea Europeana.
Prea putine spatii verzi
Studiul Aphekom Improving Knowledge and Communication for Decision Making on Air Pollution and Health in Europe 2008-2011 si raportul „Spatiile verzi – o problema a urbanizarii actuale” de Dumitru Chiriac, Cristina Huma si Mariana Stanciu ne dezvaluie faptul ca nivelul de poluare din capitala este de patru ori mai mare decat nivelul de siguranta, asta si din cauza faptului ca in Bucuresti exista doar 9,67 mp spatiu verde/locuitor, fata de 26 mp/locuitor ceruti de normele europene si 50 mp/locuitor ceruti de normele Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Micul indrumar pentru reducerea poluarii
Daca ajungi in Parcul Tineretului in perioada 15-18 decembrie, orele 11:00-14:00, te vei intalni cu voluntari ai proiectului care iti vor da „Micul indrumar pentru reducerea poluarii sau ce putem face pentru imbunatatirea calitatii aerului pe care il respiram”. Acesta contine cateva date referitoate la nivelul poluarii in Bucuresti, precum si sfaturi legate de reducerea poluarii ce pot fi urmate de fiecare dintre noi. 
Afla mai multe detalii despre proiect pe www.facebook.com/grijapentrucopaci

Text: Sabina Usurelu
Foto: Centrul de Programe si Proiecte pentru Tineret
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply