Mă tratez cu usturoi

3

Monica Viericiu
Eviți usturoiul din cauza mirosului său înțepător? Dacă ai știi cât este de benefic organismului, poate l-ai tolera. Ajută în caz de răceală, hipertensiune, colesterol, boli infecțioase (profilactic și curativ), afecțiuni renale etc.
Usturoiul se cultivă de mii de ani, datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice. Din antichitate i-au fost recunoscute meritele ca vermifug, antiseptic, fiind multă vreme folosit ca singur remediu împotriva ciumei.
Consumat ca atare, câte 2-3 căței (bulbili) cel puțin pe zi ajută la tratarea gripei, a bronșitelor cronice, rinitelor, tusei, reumatismului. Pentru aceste afecțiuni se poate prepara și decoct de usturoi, sirop sau chiar tinctură.
Dacă suferi de reumatism, încearcă și cataplasmele (compresele) cu căței de usturoi fierți și aplicați cât de calzi suporți pe zona dureroaseă. Iar dacă te deranjează vreo bătătură și ai încercat tot felul de remedii fără efect, o variantă este să pui seară de seară, timp de 2 săptămâni comprese cu usturoi pisat. Legi bine deasupra și lași remediul acesta să acționeze de seara până dimineața. Procedura se pare că ajută și la îndepărtarea negilor.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Folosiți antibioticele naturale | Revista Practic idei

  2. Pingback: Condimentele care ne vindecă trupul | Revista Practic idei

  3. Pingback: Cura cu usturoi | Revista Practic idei

Leave A Reply