Mă tratez cu hrean!

0
arhiva Practic-Idei
Magdalena Cîrțînă, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistei, iar pentru rubrica „Remedii naturale” vă spun că m-am vindecat de mai multe boli folosind hreanul, care pentru mine rămâne un adevărat medicament.
Hreanul folosește la mai multe boli printre care amintesc doar câteva: anemie, guturai, gripă, gastrită, ulcer, astm, dureri de cap, afecțiuni ale inimii.
Pentru gripă și guturai se pregătește hreanul în felul următor: se dau rădăcinile de prin răzătoarea mică, se pun într-un borcan, până ce se completează o treime, iar restul se completează cu alcool alimentar de 80°. Se lasă la macerat (7-8 zile), după aceea se strecoară și se ia din maceratul de hrean 1/2 linguriță de 3-4 ori pe zi.
Pentru anemie se pun într-un litru de vin roșu 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Se astupă sticla și se lasă amestecul la macerat timp de 8-9 zile, după care se strecoară. Din acest vin tonic se iau 3-4 linguri pe zi.
Pentru reumatism, într-o ca-nă de lapte cald se adaugă 1-2 lingurițe de hrean. Se bea acest amestec pe stomacul gol (1-2 ori pe zi). Ca să fie eficientă, cura trebuie ținută cel puțin 3 săptămâni.
Pentru astm se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean, se adaugă 3 linguri miere, se amestecă bine și se lasă câteva minute la macerat. Se strecoară amestecul cu ajutorul unui tifon și așa se obține un sirop. După aceea, se pune la fiert cu puțină apă rădăcina rasă, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, iar la sfârșit se amestecă iar cu siropul obținut anterior. Se iau câte 3 linguri de sirop pe zi.
Hreanul este un remediu și pentru durerile de cap.
Acesta poate înlocui cu rezultate bune analgezicul. Se dă o rădăcină de hrean prin răzătoarea mică și se învelește într-un tifon. Se ține cataplasma pe frunte până ce apare senzația de arsură, iar după aceea se îndepărtează.
Pentru afecțiuni ale sistemului nervos și ale inimii se adaugă 25 g frunze uscate de hrean la 200 ml apă fierbinte. Se lasă vasul acoperit (10-15 minute), după care se strecoară. Se amestecă infuzia cu 80 g miere, după care amestecul se pune într-o sticlă care se închide ermetic. Din această infuzie se iau câte 3 linguri pe zi, câte 1–2 după mesele principale, 2 săptămâni pe lună, timp de 3 luni. Sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply