Mă asigur că toate florile au suficientă lumină în casă

0
Foto: Simona Mirela Răduț
Simona Mirela Răduț, loc. Ștefănești, jud. Argeș
Dragă redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistelor Practic(e) și mă încântă fiecare apariție, mai ales când este vorba despre flori. Ele sunt cele care mă fac să uit de necazuri și îmi oferă un spațiu mitic.
Am și eu multe ghivece cu flori pe care le țin și în bucătărie, pe balcon, dar și în fiecare cameră, la pervaz. Odată cu venirea frigului, am luat măsuri de precauție, așa că florile de pe balcon au fost mutate în casă, pe la pervaz sau prin camere. Cele mai mici și mai pretențioase la lumină au asigurat mereu un loc în față.
Iubesc foarte mult violetele de Parma. În această perioadă, le tai frunzele și le pun în pahare cu apă pentru a face rădăcini. Ca frunzele să facă mai repede rădăcini, presărați pe fundul vasului puțin nisip. Abia după asta, eu le pun în pământ. Lângă rădăcină, veți observa că se vor forma mici lăstari, astfel șansa de înmulțire a plantei este mai mare. În luna martie, puteți separa lăstarii, lăsând o singură rădăcină într-un ghiveci, iar ceilalți lăstari, îi puneți iarași în apă până fac rădăcină. Atenție! Aceste plante au nevoie de lumină (dar nu de soare direct) și de temperatură constantă. Deși sunt micuțe, sunt niște flori foarte frumoase și nu sunt pretențioase din punctul de vedere al îngrijirii, de aceea le recomand cu căldură.
La mulți ani! Doresc un an mai bun și mai bogat tuturor, cititori și redactori!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply