M-am vindecat de litiază renală cu suc de pătrunjel

0

Sunt o fidelă cititoare a revistei Practic-Idei, iar pentru concursul de remedii naturale trimit și eu câteva rețete pe bază de pătrunjel și castraveți, care sper să fie folositoare și altor persoane care se află în suferință.
Sucul de pătrunjel (din rădăcină și frunze) pentru mine a rămas și continuă să fie un adevărat medicament.
Pătrunjelul are o acțiune terapeutică atât de intensă încât nu se poate folosi niciodată nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov. Este un puternic stimulent imunitar și al funcției hepatice. Pentru hepatita acută și cronică, cu o oră înainte de fiecare masă se beau 4-6 linguri suc de pătrunjel diluate în jumătate de pahar suc de morcovi. În hepatitele virale A, B, și C sucul de pătrunjel administat în cură de 28 de zile cu 10 zile pauză este printre cele mai puternice remedii.
Este foarte bun și în cazul persoanelor care suferă de litiază renală sau biliară, cum sunt eu, care am suferit de această boală mai mulți ani la rând. Am folosit sucul de pătrunjel cu care m-am vindecat. Am băut de 3 ori pe zi cu 1-2 ore înainte de masă câte un sfert de pahar suc de pătrunjel diluat cu trei sferturi de pahar suc de morcovi. În acest timp am eliminat grăsimile animale, maioneza și am mai luat de trei ori pe zi tabletă de Anghirol.
Pătrunjelul este indicat și împotriva celulitei. Se face o cură cu suc de pătrunjel minim trei săptămâni, timp în care se bea un pahar pe zi. Totodată se face un masaj energic cu suc de pătrunjel în zonele afectate.
În doze mai mari de 200 ml la adulți și 60 ml la copii, sucul de pătrunjel poate avea reacții adverse (nervozitate, deranjamente digestive). Sucul de pătrunjel este mai eficient dacă, o dată cu rădăcina, puneți la preparare și câteva frunze.
Și castravetele reprezintă o sursă de sănătate. Această legumă este indicată în stări de febră, intoxicații, gută, boli ale intestinelor și rinichilor.
Frecționarea pielii capului cu suc proaspăt de castravete ajută la creșterea părului. Pentru întărirea unghiilor se folosește tot suc proaspăt. Castraveții sunt indicați persoanelor care au tensiune oscilantă, deoarece conțin mult potasiu.
Sucul de castraveți este folosit cu rezultate și în cosmetică. Se pregătește o mască din 5 linguri suc de castraveți și 2 linguri smântână și se aplică de 2 ori pe săptămână pe față și decolteu, iar după aceea se spală cu apă călduță.
Castraveții se utilizează și pentru tratarea eczemelor. După spălarea cu săpun a zonelor afectate, acestea se tamponează cu suc de castraveți timp de 14 minute.
Multă sănătate!
Magdalena Cîrțînă, Târgu-Jiu, jud. Gorj

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply