M-am simțit împlinită când am vizitat Țara Sfântă

0
femeie cu leandri
Foto: Octavia Mărculescu
Octavia Mărculescu, Timișoara
Dragi prieteni,
Cred că orice creștin adevărat își dorește să ajungă o dată să calce pe Pământul Sfânt, să viziteze locurile în care s-au desfășurat viața, activitatea, minunile și jertfa Domnului nostru Iisus.
Problemele de sănătate ale mătușii mele care locuiește în Israel m-au făcut să pornesc spre Țara Sfântă. Deși am plecat doar cu gândul de a-i fi alături în suferința prin care trecea mătușa, nu am putut rămâne indiferentă la frumusețile din jur și am vizitat câteva locuri.
În drum spre Ierusalim, am vizitat Mânăstirea Latroun, o minunăție înconjurată de o plantație de măslini și în curtea căreia am găsit tufe imense de bougainvillea. Zona din apropierea Ierusalimului este minunată, cele „șapte coline” ale orașului unde se află construcții specifice pe toată înălțimea muntelui îți atrag privirea. Am intrat apoi pe una dintre cele 7 porți „Poarta Sionului” pentru a ajunge la Biserica Înălțării Maicii Domnului, unde se află Mormântul Sfintei Maria în cripta săpată direct în stâncă, la „Zidul Plângerii”. Acesta constituie punctul de rezistență al credinței ebraice și simbolul acestui popor. La el se pun biletele cu dorințe și de acolo se vede și vestita Cupolă de aur de la Moschea lui Omar, cunoscută și cu numele de Cupola Stâncii.
Capitala Tel Aviv, un oraș modern și frumos, păstrează cartierul vechi, Jaffo, de unde se vede foarte frumos marea și panorama orașului.
M-au impresionat mult locurile pe care le-am văzut, dar și frumusețea din jur, felul în care sunt întreținute spațiile verzi, „cascadele” de flori de pe marginea drumurilor și parcurile foarte îngijite, care arată incredibil, deși se află pe teren nisipos.
Chiar dacă am venit acasă tare supărată pentru situația în care au rămas cei dragi, am avut și o împlinire sufletească pentru că am ajuns să văd locurile sfinte. Și, dacă Dumnezeu îmi ajută, la anul vreau să mă întorc din nou, să-mi continui excursia și să pun un buchet de flori la mormântul mătușii dragi.
Dragi prieteni, nu ezitați, dacă aveți posibilitatea o dată-n viață să vă răsfățați cu o astfel de vacanță, este extraordinar să trăiești așa o bucurie, o împlinire!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply