M-am îndrăgostit de Flafy, un cățel bichon havanez

1
Foto: Olga Muntean
Olga Muntean, Sânnicolau-Mare, jud. Timiş
Dragă redacție,
Am o mare simpatie pentru căței. De data aceasta, am să vă scriu despre Flafy. Este cățelul rudelor mele de peste ocean. Ei iubesc foarte mult animalele de companie, dar şi păsările cerului îşi găsesc hrană în curtea lor şi tot felul de animăluțe mici de o frumusețe rară. Au o casă ca-n poveşti, situată pe o stradă cu păduri de-o parte şi de alta. E ceva de vis, nu pot spune în cuvinte, este raiul pe pământ.
Rudele mele au nişte arbori seculari pe care am încercat să-i cuprind eu şi cumnatul meu ținându-ne de mâini şi nu am reuşit să le înconjurăm trunchiul. Sub ei au pus suporturi cu tot felul de semințe pentru păsărele de o frumusețe rară: pasărea colibri se hrăneşte cu nectarul florilor, are un cioc lung cu care extrage nectarul florilor dând din nişte aripioare care nu se aseamănă cu ale altor păsărele. Acolo am văzut cardinalul roşu, galben şi cardinalul albastru, dar şi alte păsărele ale căror denumire nu am reținut-o.
Dar să revin la Flafy, care s-a lipit de mine din prima. Flafy este un bichon havanez mai deosebit. Avea o blăniță lungă, dar din cauza căldurii a fost dus la frizer, unul special pentru animale, unde a fost aranjat foarte frumos. Blănița lui era ondulată, de culoare cafenie pe la urechi şi coadă,  pe care o ține pe spate când nu o mişcă. Este un cățel jucăuş, foarte prietenos şi când stă în casă îi place să se joace cu copiii. Este potrivit, ca rasă, celor care au destulă energie, pentru că bichonul are chef de joacă mai mereu. Am văzut mai multe rase de bichon de culoare albă cu pete mari, negre, dar am văzut şi bichoni albi cu păr foarte lung, drept şi moale ca mătasea. Sunt indicați pentru a sta în casă, deoarece nu le cade părul, dar au nevoie de îngrijire mai atentă, mai ales periat des.
Flafy mi-a dat voie să-l plimb prin pădure, este foarte  sprințar; îmi era teamă să nu mă rătăcesc, dar m-a adus cu mare precizie înapoi acasă. Îi plăcea să îi însoțească peste tot pe membrii familiei, prin toată casa, cărând cu el o broscuță verde din material. Nu-i plăcea să i se ia această jucărie în timp ce se juca pe acolo cu ea.
Avea un pat foarte comod, cu salteluță şi două pernițe ce erau cărate prin toată casa. Flafy avea 10 ani, dar bichonii au o viață până la 16-18 ani. Era spălat cu şampon special, curățat în urechi şi primea hrană specială, dar îi plăceau şi bucățele mici de pui şi friptură suculentă de vițel, însă de acestea primea ocazional.
Am plecat de la rudele mele, iar Flafy m-a însoțit până la maşină; am lăcrimat de dragul lui şi acum îi duc dorul, dar întreb la telefon de el să ştiu ce mai face. Nu a fost dus în vacanțe, a fost lăsat la cumnata mea, unde venea cu mare plăcere, dar când veneau stăpânii lui după el, lăsa totul şi le sărea în brațe dându-le câte un botic fiecăruia.
Dragi cititori, să ştiți că nu am văzut prin locurile unde am umblat peste ocean niciun cățel abandonat sau o pisicuță. Acolo viața lor e foarte bună, sunt tratați în spitale atât de curate, încât nu-ți vine să crezi că sunt pentru animale şi cu ordine desăvârşită.
Am plecat la aeroport cu gândul la minunatele locuri din America pe care le-am văzut şi cu gândul la frumosul cățel cu chip de jucărie, Flafy. Nu ştiu dacă o să mai am ocazia să ajung pe acel tărâm, dar cât voi trăi pe pământ, în mintea mea acele locuri au fost întipărite şi nu se va aşterne uitarea peste ele.
Dragi cititori, iubiți animalele de companie, căci aduc un strop de fericire! Vă doresc multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Bichon maltese | Revista Practic idei

Leave A Reply