M-a fermecat Roccamonfina

0
Foto: Viorica Trică
Foto: Viorica Trică
Viorica Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
Dragă redacție și dragi cititori,
Dintre toate vacanțele mele, cea mai plăcută a fost cea din vara 2008, pe care mi-am petrecut-o cu fiica mea Oana, în Italia, la soțul meu, într-o stațiune turistică de munte numită Roccamonfina, care face parte din provincia Coserta.
Această stațiune este la fel de apreciată și benefică pentru sănătate ca Băile Herculane. Aerul de munte este foarte curat. Locul este renumit și prin plantațiile de castani, al căror cules la italieni este o adevărată sărbătoare. În fiecare seară se fac petreceri unde se joacă și se cântă și se sărbătorește prin prăjitul castanelor.
Pe mine m-au fermecat în special cactușii și palmierii văzuți acolo. La câțiva kilometri, pe un vârf de munte, există o biserică numită Santuario Maria SS Dei Lattani unde se strâng oameni în pelerinaj. Acolo se află Grotta Della Madonna, unde se zice că s-a găsit prima imagine a ei, unde oamenii se roagă pentru persoanele dragi care au dispărut. Nu vă pot descrie ce m-a fascinat, însă vă trimit fotografii care vorbesc de la sine. Vacanță frumoasă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply