Luminiţe pentru un decor de basm

0

Dragi cititori,
De curând m-am mutat într-o nouă locuinţă şi, deoarece toate prizele sunt în celălalt capăt al camerei şi nu aveam niciun lampadar pentru a lumina puţin camera, am decis să apelez la câteva seturi de luminiţe pe baterii, pe care le-

Krista Bradley
Krista Bradley
am înşirat în cameră. Iată cum am procedat eu şi ce alte idei am mai găsit când căutam inspiraţie.

 1. Am cumpărat crenguţe cu flori decorative albe din material textil de la un magazin pentru decoraţiuni interioare. Am înşirat şi prins cu clame transparente şirul de luminiţe pe crenguţe, trecând câte un beculeţ şi prin mijlocul petalelor florilor textile. Am fixat toate crenguţele într-un scaun care avea o nişă în centru şi le-am răsfirat. Acum îmi înfrumuseţează camera în fiecare seară.
 2. Al doilea lucru pe care l-am făcut a fost inspirat de ideea de aici, doar că am folosit aţă de bumbac subţire şi colorată. Când s-a uscat lipiciul, am tăiat balonul la capat şi l-am scos cu o pensetă, obţinând astfel o mingiuţă de aţă, cu un mic orificiu, unde am băgat fiecare beculeţ dintr-o altă instalaţie. Această metodă este foarte migăloasă şi necesită delicateţe (mai ales când scoatem balonul şi băgăm beculeţul, deoarece mingiuţa se deformează uşor).
  http://www.oceanstyles.com/
  http://www.oceanstyles.com/
  Dacă se turteşte mingea, cum mi s-a întâmplat şi mie, când încercam să forţez un beculeţ printr-un orificiu mai mic, nu vă panicaţi. Cu o mină de pix sau un creion subţire introdus prin orificiu, am împins materialul până ce a revenit la forma iniţială; din nou, atenţie, deoarece dacă lărgiţi orificiile prea mult, beculeţele nu mai stau fixate acolo.
 3. O altă idee pe care nu am apucat să o pun în aplicare, dar care este pe lista mea, este următoarea. Crenguţe adunate din parc, prinse în perete deasupra patului şi în jurul lor adăugate luminiţe.
 4. Expoziţie foto. Batem câteva cuie  în două şiruri pe perete, iar printre ele trecem în zig-zag şirul de luminiţe. Folosind cârlige mici, de plastic, prindem de cablul instalaţiei poze dragi.
 5. Scoici luminoase. Cu siguranţă avem scoici de la mare; după ce le curăţăm bine, le punem în perechi pe dimensiuni. Trebuie să facem la baza lor, latura pe care le lipim, un orificiu, pentru a introduce beculeţul, apoi lipim scoicile două câte două şi gata, avem luminiţe maritime în dormitor.

Text: Cătălina Vieru
Foto: Krista Bradley, http://www.oceanstyles.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply