Lumina pentru veranda

0

O data cu venirea primaverii, te gandesti deja la dupa-amiezile petrecute pe veranda, intr-o atmosfera relaxanta.

Pentru a da un nou aspect verandei dupa iarna care tocmai a trecut, opteaza pentru accesorii noi de iluminat.  Fie ca iti plac cele atarnate de tavan sau preferi sa fie montate pe perete, de o parte si alta a usii, trebuie sa ai in vedere si cateva aspecte practice atunci cand te gandesti la lumina de pe veranda casei tale.
• Opteaza pentru corpuri de iluminat din alama daca ai o casa cu exterior din caramida, pentru ca astfel peretii vor fi pusi in valoare de aceste accesorii. O veranda mai putin spatioasa poate sa beneficieze de doua felinare clasice. Daca ai insa loc destul pentru mobilier de exterior, cea mai buna varianta este un corp de iluminat fixat de plafon, pentru o lumina uniforma.
• Orienteaza-te catre metale rezistente la orice conditii meteorologice. Chiar daca veranda este acoperita, ploaia, vantul sau chiar razele de soare pot sa deterioreze anumite materiale. Incearca mai bine aluminul sau alama.
• Inaltimea la care montezi corpurile de iluminat trebuie sa fie mai sus de nivelul privirii tale. Cele fixate de perete pot fi montate la cel putin 1,60 m, iar cele montate de plafon trebuie sa ajunga la cel mult 2 metri distanta de sol, pentru a nu incurca intrarea in casa.
• Pentru un singur corp de iluminat, un bec de 60 de wati este suficient, iar in cazul a doua felinare, poti opta pentru becuri de cate 40 de wati.
• Verifica modul de schimbare a becului atunci cand cumperi corpul de iluminat pentru veranda. Unele variante au spatiu in partea inferioara pentru a permite insurubarea si desurubarea becului.
• Poti sa alegi fie sa aprinzi lumina de la intrerupator, fie sa folosesti senzori de miscare. Gandeste-te la momentele in care iesi pe veranda, daca ti se pare o idee buna pentru siguranta sau daca sunt eficiente pentru stilul tau de viata.

Sursa: Stylelist
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply