Lumina deseneaza spatiul

0

Situata intr-o zona protejata in cartierul Andrei Muresanu din Cluj-Napoca, cladirea de locuit a fost construita la inceputul sec. XX si atribuita (partial) celebrului arhitect clujean Kós Károly, a fost restructurata si modernizata in perioada 2006 – 2009.

Cladirea de factura modesta, cu parter si subsol partial, se afla in partea de nord a parcelei si a fost extinsa spre sud-est, intr-o etapa ulterioara, cu doua camere si o toaleta de serviciu.

Ce s-a urmarit prin acest proiect

In concordanta cu cerintele beneficiarului si cu potentialul existent, prin proiect s-a urmarit reorganizarea functionala a parterului, mansardarea podului (practic neutilizabil la inceperea proiectului), precum si extinderea subsolului si realizarea unui garaj semiingropat.

Chiar daca in cazul unei cladiri istorice deciziile arhitecturale privind orientarea sau dimensiunea golurilor nu mai sunt la indemana, accentul pus pe lumina naturala a constituit elementul determinant al configurarii spatiale.

Vezi aici mai multe imagini.
Sursa: www.velux.ro


 



Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply