Lumânări. Tu știi să le alegi pe cele cu adevărat de calitate?

0

Lumânarea potrivită pentru fiecare ocazie poate îmbogății atmosfera din casă, poate însufleți, da culoare și căldură momentelor speciale și poate face din orice zi, una cu aer de sărbătoare. Crăciun fără lumânări colorate nu există, după cum și o cină în familie va căpăta un aer festiv la lumina lumânărilor pentru masă. Aparent, nu pare greu să alegi lumânări de calitate, potrivite pentru fiecare ocazie. Sunt însă câteva detalii de care trebuie să ții cont pentru a vedea diferența. 

lumânări

Cum alegi lumânări cu adevărat de calitate:

  • Cumpără lumânări din parafină pură sau din ceară de albine, chiar dacă sunt mai scumpe. Vor arde mai mult și vei simți aromă aceea naturală a lumânării. Lumânările din produse sintetice sunt toxice și ard foarte repede, fumegă sau pot produce crize de astm ori alergii.
  • Caută lumânări cu fitil din bumbac și ai grijă să nu conțină plumb. Poți verifică prin presarea fitilului pe o foaie de hârtie albă: dacă lasă o urmă asemănătoare celei de creion, vina este a plumbului.
  • Ceara din soia arde mai mult timp, iar cea de cocos miroase, în mod natural, bine.
  • Alege lumânări pentru vopsirea cărora s-au folosit pigmenți naturali pentru că vei evita mirosurile neplăcute și reacțiile adverese pe care le poate produce fumul și vaporii rezultați din ardere.
  • Lumânarea nu trebuie să producă fum atunci când arde. Nu o stinge prin a sufla în flacără. Indiferent de tipul ei, daca faci asta va fumega. Dacă nu ai la dispoziție un stingător, lumânarea se stinge cu degetele umede sau presând o lingură peste flacără. Evident, nu le lăsa să ardă nesupravegheate!

Lumânări ideale pentru fiecare ocazie:

  • Lumânarea pentru sfeșnic este perfectă pentru cină sau pentru momentele festive în care familia se adună în jurul mesei. Îndeaproape înrudită cu ea este lumânarea cilindrică. Fără miros și cu aer modern, aceasta ar trebui să măsoare exact 18 centimetri lungime.
  • Candela sau lumânarea de ceai poate sublinia mici accente de lumina din cameră, sau poate încălzi uleiul aromat. Se lichefiază când arde, deci trebuie neapărat să folosești un suport.
  • Lumânarea de cină sau pentru mesele festive este albă, dar nu te oprește nimeni să alegi lumânări colorate în roșu sau verde pentru masă de Crăciun.
  • Nimic nu egalează însă frumusețea lumânărilor albe sau a celor în culoarea naturală pe care o are ceară. Sunt spectaculoase prin simplitatea lor, iar pe cele mai mari și mai groase le poți decora cu funde sau diferite aplicații.
  • Lumânările parfumate nu sunt recomandate la masă, dar pot fi folosite seara, când vrei să te relaxezi într-o baie SPA, sau pentru a creea o atmosferă romantică în momentele intime.

lumânări

Citește și:

Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply