Lumânări elegante

0

Monica Viericiu
Sărbătorile importante în general și mai cu seamă cele de iarnă parcă nu se pot imagina fără câteva lumânări care să creeze atmosfera aparte, de căldură, mister, chiar magie. Dar ce te faci când mai ai doar puțin timp și încă nu ai pregătit un aranjament pe măsura evenimentului? Pur și simplu îmbraci lumănările.
Da, ai citit bine, decorezi lumânări pe care ai apucat să le cumperi și le țineai doar pe post de decor prin sufragerie. O lumânare simplă își schimbă radical aspectul în doi timpi si trei mișcări. O variantă ar fi să o îmbraci în dantelă. Nu te speria, nu trebuie să croșetezi nimic, decupezi dantelăria de pe marginea unei hârtii de tort (din coferătrii) și o lipești pe lumânare, sau o înlocuiești cu o panglică frumos legată sub formă de fundă, de floare. Altă variantă ar fi să o decorezi cu sclipici, fie folosind gel adeziv cu sclipici, fie lipind pe ea burețel sau carton cu o față sclipitoare. Altă metodă ar fi să încălzești puțin lumânare și în stratul topit de la suprafață să inserezi mărgele, boabe de cafea, flori presate sau doar uscate, cochili de melci etc.
Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că flacăra lumânării nu va aprinde și alte materiale din preajma ei, deci nu o lasa nesupravegheată. Un aspect elegant obții folosind decorațiuni albe, argintii, care amintesc de iarnă.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply