Cele 5 lucruri care strică atmosfera într-o casă și cum să le repari într-o săptămână

0

O casă este mai mult decât o simplă construcție. Este locul unde ne simțim cel mai în siguranță, unde petrecem seri relaxante alături de prieteni și familie. Este locul unde ne găsim confortul atunci când totul pare să se dărâme în jurul nostru. Tocmai de aceea, cei mai mulți dintre oameni ar face aproape orice ca să-și protejeze căminul.

Însă, din nefericire, chiar dacă cei mai mulți proprietari vor să-și protejeze casa, prea puțini știu cum să facă acest lucru sau care sunt pericolele care ne pândesc pe noi toți și care amenință să distrugă acel fin echilibru de acasă.

Iată care sunt cele 5 lucruri care pot strica atmosfera dintr-o casă și cum le poți rezolva într-o săptămână:

  • Fumul de țigară

Puțini fumători sunt conștienți de faptul că fumul de țigară schimbă dramatic atmosfera într-o casă. Acest lucru se întâmplă chiar dacă nu obișnuiești să fumezi în camere și folosești pentru asta geamurile sau balcoanele locuinței. Vestea proastă este că fumul pătrunde oricum în casă, pătează mobila, rămâne impregnat în perdele și draperii, în canapele și în hainele tale. Poți rezolva această problemă foarte simplu, cu un dispozitiv de ultimă generație, proaspăt lansat pe piața. Tehnologia IQOS este perfectă pentru fumătorii care vor să-și păstreze casa curată și frumos mirositoare. Oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc și fără scrum. În plus, arată și foarte bine.

  • Pericolul unor inundații

Inundațiile sunt probabil cel mai are coșmar al proprietarilor de case. Niciodată nu știi când se vor întâmpla și cât de puternice vor fi. Este primul pas spre igrasie și mucegai, care nu numai că arată foarte urât, dar vor crea un aer greu respirabil în casa ta. Nu mai vorbim despre faptul că pot afecta inclusiv instalația electrică, cauzând scurtcircuite. De multe ori, inundațiile sunt provocate de țevile foarte vechi. Tocmai de aceea, poate că nu ar fi rău să chemi un instalator care să evalueze starea țevăriei și să-ți semnaleze eventuale probleme care pot apărea. Fă asta periodic și vei scăpa de o grijă în plus.

  • Dăunătorii

Șoarecii îți pot transforma căminul într-un adevărat câmp de luptă. Pot roade cabluri sau structuri de rezistență. La fel fac și viespile sau liliecii care își pot găsi ușor adăpost în podul tău. Vorbește cu un constructor care să-ți vină în ajutor. Acesta poate evalua starea podului tău și poate acoperi eventualele căi de acces nedorite. Măsurile de precauție sunt foarte importante în acest caz, pentru că dăunătorii pot să deterioreze grav starea locuinței tale, scăzându-i inclusiv prețul de piață. Iar reparațiile sunt costisitoare. Dacă e nevoie, poți vorbi inclusiv cu o firmă de deratizare profesionistă, care să te asiste în rezolvarea problemei.

  • Materialele de construcție ieftine

Materialele de construcție ieftine sunt cea mai proastă idee. Nu numai că nu vor rezista prea mult și vei fi nevoit să apelezi la reparații în scurt timp, dar vor crea și o atmosferă urâtă în casa ta. În funcție de utilizarea lor, acestea pot mucegăi mai repede, se pot crăpa, pot afecta calitatea finisajelor sau pot crea impresia unei case construite cu mult… prost gust. Investește de prima dată în materiale superioare calitativ, pe care le poți găsi și la prețuri rezonabile, pentru ca locuința ta să arate impecabil. Dacă ai făcut totuși această greșeală, anotimpul cald este momentul ideal pentru reparațiile pe care le amâni de mult timp.

  • Lavabilul ales greșit

Culorile închise în spații mici pot crea o atmosferă de peșteră. Culorile foarte deschise în camere însorite sunt greu de privit. Și lista poate continua. Ideea este că alegerea lavabilului trebuie făcută cu multă grijă. Dacă vrei ceva cu totul special, îl poți combina cu tapetul, foarte în vogă acum, sau poți accentua anumite zone cu o culoare diferită de cea în care ai vopsit restul camerei. Dacă nu ești mulțumit de felul în care arată acum casa ta, vara este momentul ideal să schimbi culorile pereților. Te poți sfătui chiar și cu un designer în alegerile pe care le faci, pentru ca totul să iasă perfect.

 

Tu cum ai ales să-ți decorezi casa pentru ca atmosfera să fie perfectă? Crezi că poți schimba ceva pentru a o îmbunătăți?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply