Londra la superlativ

0
Londra
Foto: Brenda Lavinia Buzic
Brenda Lavinia Buzic, Frătăuții Vechi, jud. Suceava
 
Când am ajuns în Franța, la Calais, ne-am dat jos din autocar și am predat buletinele celor de acolo, iar eu am mai dat și procura. „Singură?!”, mă întrebau și eu le explicam în engleză. Conversația a decurs destul de greu, dar în final am reușit să le explic că merg la sora mea și la ceilalți frați ai mei, că stau două săptămâni și la final i-am dat unei doamne numărul de telefon al surorii mele. Ea a vorbit din altă cameră cu sora mea și mi-a dat voie să plec în continuare. Mi-a returnat actele și mi-a mulțumit. Șoferul autocarului a rămas plăcut suprins. Când am ajuns la Morrison, în Londra, m-au întâmpinat frații mei. Am avut nespuse bucurii, parcă nu-mi venea să cred că sunt la o depărtare așa mare de țară.
Anul Nou a venit cu repeziciune și l-am petrecut în centrul Londrei, într-o mare aglomerație. Nu trebuia să pleci din locul în care erai, altă persoană îți ocupa imediat locul. Spectacolul de artificii a fost feeric, cu minunate și vesele culori care se înălțau tot mai sus, pe care multă lume îl filma cu aparatul de filmat sau cu telefonul. Am privit, ținându-l pe fratele meu de mână să nu mă pierd în mulțime, până la trecerea în anul următor, apoi am plecat.
A doua oară când am venit în centrul Londrei am făcut poze, am văzut oameni care făceau circ, care dansau, care cântau. Toată lumea stătea în jurul lor și îi admira. Am văzut râul Tamisa, am mers până la Palatul Reginei „The Queen’s Gallery and Shop” – Buckingham Palace. În celelalte zile am plecat în mall-uri precum „John Lewis” sau în cel mai mare mall din Europa. Am văzut o colecție deosebită de ceasuri din aur și cu cele mai prețioase pietre. Am călătorit cu autobuzul sau cu metroul. Era multă lume, de diferite nații: indieni, africani, arabi, coreeni și români. Vacanțele din România le-am petrecut în Timișoara, Pitești și Satu-Mare, dar vizita în Anglia este pentru mine un vis împlinit și acolo voi sta, după ce voi termina și liceul.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply