Living luminos, amenajat cosy

0

Ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de un living luminos, cu suprafețe vitrate ample, amenajat cosy? Pe lângă spectacolul magic al naturii ce se dezvăluie dincolo de fereastrele mari, beneficiezi și de un tonus excelent.

living luminos parchet Meister

Parchetul din imagine face parte din colecția Meister Design și este disponibil pe site-ul www.meister.com.ro, unde găsești o gamă variată de modele.

Nu sunt pure supoziții. Există studii de specialitate care atestă că lumina naturală este un element esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi a echilibrului psihic. O cameră cu suprafețe vitrate ample este, așadar, o binecuvântare, mai ales dacă peisajul ce se desfășoară dincolo de fereastră este unul de vis. Luând drept model exemplul alăturat, poți alege suprafețe vitrate din pardoseală până în plafon, iar spectacolul luminii va fi magistral, în special dacă ai și o cameră suficient de mare și cu o înălțime amplă. Însă nu trebuie să ocolim capitolul dezavantaje ale ferestrelor mari, căci acestea există cu siguranță și trebuie avute în vedere. Spre exemplu, suprafețele ample din sticlă au o rată mare de transfer termic, astfel că pot genera efect de seră vara sau pot fi sursa principală de pierdere a căldurii pe timpul sezonului rece. De asemenea, nu este recomandat să alegi o astfel de soluție dacă piveliștea de care beneficiezi nu este una tocmai ofertantă sau dacă nu ai intimitatea pe care ne-o dorim cu toții în căldura propriului cămin.

living luminos Meister

O bibliotecă impozantă se desfășoară pe toată înălțimea peretelui, este de-a dreptul impresionantă. Accesul la rafturile de sus se face cu ajutorul unei scări.

Foto: Eurobac România

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 1/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply