Lista ieftinirilor imobiliare, pe orase

0

Citeste in continuare cu cat au scazut preturile locuintelor si care sunt orasele din clasamentul reducerilor de preturi de pe piata imobiliara.

Cele mai mari ieftiniri inregistrare pe segmentul locuintelor noi sunt in Baia Mare, Cluj-Napoca, Bucuresti si Sibiu, informeaza site-ul 9 am.

Locuintele vechi, dar si cele noi din Romania au pierdut in medie 40% din pret in prima jumatate a acestui an. Multe agentii imobiliare au dat faliment deoarece chiar si cu preturi asa mici nu si-au gasit cumparatori pentru case. Criza i-a speriat, se pare, pe romani, care nu mai vor sa investeasca in imobiliare.

Topul ieftinirilor nu este condus de Bucuresti – care altadata dadea tonul scumpirilor imobiliare – ci de Resita, pentru apartamente vechi, respectiv de Baia Mare, pentru locuinte noi, reiese dintr-o analiza a companiei de evaluare Darian, obtinuta de Gandul. Sectorul imobiliar resimte astfel intr-o masura mai mare scaderea consumului intr-un an de criza.

Clasamentul reducerilor

Preturile pe segmentul vechi au scazut cu 40% in Resita in perioada ianuarie-iunie 2009 comparativ cu a doua jumatate a anului 2008, cu 35% in Bucuresti si cu 32% in Craiova. Aceste scaderi sunt medii si pot fi si mai mari in functie de cartier sau numar de camere.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: 9am.ro
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply