Linda, paznicul scarii și al blocului

0

Gheorghe Sălăjan, loc. Baia Mare, jud. Maramureș
Dragi cititori,
Tocmai am împlinit 71 de ani. Locuiesc la bloc, unde a venit o cățelusă mică în urmă cu ceva ani. Dar să vă spun mai bine povestea ei.
Copiii de la bloc, fiind femelă, i-au pus numele de Linda. Un vecin are și el un câine, așa că a dus-o pe Linda la veterinar, a vaccinat-o, a deparazitat-o și așa a fost adoptată de vecini. Este foarte blândă, nu mușcă pe nimeni, doar că fuge după cei cu bicicleta care circulă pe trotuar, fuge după mașini și nu suportă persoanele gălăgioase care vin și mai dau câte o raită prin zonă. Atunci latră foarte tare, iar noi având geamurile în spate, vedem ce se întâmplă. Într-o noapte de vară, fiind afară, a auzit că cineva este pe la garaje, s-a dus și a lătrat și a prins hoțul de picior.
Când stau afară, vine la mine s-o mângâi și se răsfață ară­tându-și burtica. În iarnă, fiind foarte frig afară, iar ușa de la intrare nefiind închisă pentru că s-a defectat interfonul, Linda noastră a intrat în scară împingând cu botul și picioarele ușa, apoi s-a așezat lângă ușa de la intrare pe preș. Dacă o cert pleacă singură, își deschide ușa, se ridică în 2 lăbuțe, împinge ușa, apoi iese afară. Este foarte inteligentă și un paznic bun pe scara noastră. Este iubită și i se dă de mâncare.
Ce ne rămâne, din ceea ce gătim, îi dăm și ei, dar și mâncare pentru câini. Știm că nu este igienic să stea un câine fără stăpân la bloc, dar Linda este a tuturor. În fotografia alăturată v-o prezint pe Linda noastră păzind ușa de la intrare în apartament. Stă cât are chef, apoi pleacă liniștită, nu face mizerie pe scară, iese afară în grădinița din fața scării pentru necesități. Este iubită și îngrijită de toată lumea pentru că este cuminte, nu mușcă, îi latră doar pe hoți și urlă când pleacă ambulanța sau poliția. Linda este a noastră și o iubim mult! Dacă este bine îngrijit, un câine aduce benefiicii, păzește perimetrul, aduce și foarte multă energie pozitivă oamenilor din preajma lui. Copiii care au animale în grijă sau măcar interacționează cu ele au sistemul imunitar mai puternic, așa că merită să îngrijim un câine fie și la bloc, nu-i așa?
Citește mai multe povești despre câini în celelalte articole din sectiunea Animale.
Află mai multe si despre pisicute abandonate.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply