Cum alegi corect lenjeria de pat în funcție de anotimp

0

Lenjeria de pat nu este doar un accesoriu pe care trebuie să îl alegi în funcție de culoare sau design. Dat fiind faptul că petrecem cel puțin 8 ore în pat – timp în care dormim – aceasta trebuie să fie realizată dintr-un material rezistent și confortabil. Pe măsură ce temperaturile scad, ori cresc, lenjeria de pat trebuie aleasă în funcție de anotimp, pentru a te asigura că vei avea un somn odihnitor.

Anotimpurile sunt, în esență, asociate cu schimbarea: schimbarea temperaturii, a stării de spirit sau schimbarea unor obiceiuri. Lenjeriile de pat alese în funcție de sezon înseamnă o creștere a confortului în timpul somnului și o nouă modalitate de a înfrumuseța camera în care dormi. Poți să te joci cu diferite culori, țesături și texturi și să creezi un design nou pentru a sărbători primăvara, vara, toamna sau iarna în dormitorul tău.

Iată mai jos câteva trucuri care te vor ajuta să alegi lenjeria potrivită pentru fiecare anotimp:

Lenjerii de pat pentru primăvară

Primăvara, soarele își face apariția din ce în ce mai mult, iar temperaturile cresc, așa că lenjeria de pat pe care ai folosit-o în sezonul trecut nu mai este confortabilă. Pentru a nu te trezi dimineața transpirat – alege o lenjerie realizată dintr-un material mai subțire, hipoalergenic, care îți lasă pielea să respire.

Ideal este să optezi pentru una realizată din bumbac, ori din fibră de bambus, pentru că aceste materiale împiedică dezvoltarea bacteriilor și au proprietăți de reglare termică. De asemenea, aceste materiale sunt o alegere potrivită în special pentru cei care suferă de alergii cauzate de acarieni.

Lenjerii de pat pentru vară

Dat faptul că nopțile de vară sunt călduroase, ideal este să optezi pentru o lenjerie realizată din mătase.

Nu este nimic mai plăcut decât să te relaxezi în așternuturi din mătase, într-o noapte fierbinte de vară. Mătasea reglează temperatura pielii și îți permite să te simțiți confortabil când temperatura crește.

În plus, o altă alegere potrivită pentru anotimpul cald este lenjeria din bumbac percale. Acesta este ușor, moale și confortabil, dar și ușor de curățat. Lenjeriile din bumbac percale sunt speciale datorită țesăturii. Mai exact, pentru ca țesătura să fie rezistentă – pentru fiecare fir folosit vertical se aplică unul orizontal. 

De asemenea, evită să alegi așternuturi colorate în nuanțe închise, pentru că acestea absorb căldura soarelui în timpul zilei. Așadar, optează pentru unele în culori deschise, precum roz pal, ori galben.

În plus, pentru a te asigura că ai parte de un somn odihnitor – alege lenjerii de pat de la Somnia.ro. Acestea sunt fabricate din materiale rezistente și confortabile, numai bune pentru a îți oferi confortul de care ai nevoie.

Lenjerii de pat pentru toamnă

Toamna, nopțile sunt mai reci, în comparație cu cele din lunile de vară. În plus, vremea este schimbătoare și precipitațiile numeroase, așa că – pentru un somn confortabil – ai nevoie de o lenjerie de pat din satin. Chiar dacă este toamnă, nu este momentul pentru a trece la lenjeriile din materiale mult mai groase.

Satinul este o alegere bună, deoarece are o textură densă care păstrează căldura. Când vine vorba de culorile potrivite lenjeriei de pat pentru toamnă, optează pentru nuanțele calde de portocaliu, auriu, maro și roșu închis.

Lenjerii de pat pentru iarnă

Atunci când frigul își face simțită prezența, iar primii fulgi de zăpadă încep să cadă, este cazul să schimbi așternuturile pe care le folosești toamna, cu unele confecționate din finet. Acest material este catifelat și călduros, lăsându-ți pielea să respire.

O altă alegere potrivită sunt așternuturile din microfibră plușată, deoarece acestea sunt plăcute la atingere, dar și călduroase – ideale pentru serile friguroase de iarnă.

În preajma sărbătorilor de iarnă, alege un model festiv pentru așternuturi. Fie că preferi imprimeurile cu fulgi de zăpadă, cele cu Moș Crăciun, ori poate cele cu brazi, acestea îți vor da o stare aparte, fiind în ton cu atmosfera de sărbătoare.

Schimbarea lenjeriei de pat de la un sezon la altul este una dintre cele mai bune modalități de a da dormitorului tău un alt aspect, fără să fie nevoie să investești în redecorarea întregului spațiu. Însă, pe lângă acest detaliu estetic, schimbarea lenjeriei de pat în funcție de anotimp este necesară pentru a te asigura că ai parte de un somn odihnitor. Primăvara și vara optează pentru așternuturile din materiale care îți lasă pielea să respire – precum bumbacul sau mătasea. Iarna, în schimb, ideal este să alegi lenjeriile moi și călduroase, care îți oferă confort în nopțile friguroase.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply