Legumele: proaspete sau congelate

0

Sunt legumele congelate o solutie sanatoasa in bucatarie? Iata doar cateva motive pentru care ai putea inlocui legumele proaspete din supermarket cu cele congelate.

Trebuie sa stii ca

Nivelul de  substante nutritive din legumele proaspete incepe sa scada progresiv din momentul culegerii, iar timpul pierdut de acestea in retelele de distributie le face sa ajunga pe masa ta mai putin proaspete, tehnic vorbind, decat legumele congelate.

Daca recoltarea, ambalarea si congelarea legumelor se efectueaza suficient de rapid, acestea isi vor pastra proprietatile nutritive si culorile o perioada mult mai mare de timp decat cele proaspete.

De luat in seama

Este si faptul ca legumele congelate vor fi mai ieftine in sezonul de iarna decat cele proaspete, de la magazin. Iar folosirea lor presupune o mare economie de timp, intrucat ele sunt gata spalate, curatate si, uneori, prefierte.

Cand congelezi legumele acasa este bine sa folosesti pungi de plastic pentru impachetat, de preferinta cat mai groase. Pachetele sa fie cu cantitati mici, astfel incat sa fie folosite integral atunci cand prepari mancarea.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Carli Marian
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply