Legumele ne întăresc imunitatea organismului

0

Iuliana Todor, Domoș, jud. Cluj
Dragi cititori, stimată redacție,
Știați că legumele sunt foarte eficiente în multe boli? Din ele se pot pregăti sucuri benefice sănătății, salate gustoase, se pot servi și în stare crudă sau fierte. Ele vitaminizează organismul, întăresc imunitatea. În câteva rânduri doresc să vă prezint câteva dintre ele și eficiența lor.
Morcovul are un rol important în menținerea sănătății ochilor, având multă vitamina A. Are gustă plăcut fiert, dar se poate consuma și crud sau sub formă de suc. S-a constat că posedă proprietăți anticancerigene, deci mâncați 1 morcov pe zi.
Pătrunjelul. Rădăcina de pătrunjel în stare crudă, dată pe răzătoare reglează digestia, previne formarea gazelor intestinale, apariția colicilor abdominali, ajută la o bună digestie, previne constipația. Rădăcina de pătrunjel stimulează activitatea ovarelor.
Țelina are efect pozitiv asupra dereglărilor hormonale, combate sterilitatea feminină, previne impotența masculină, întărește imunitatea, iar ca salată se combină bine cu mere și morcovi.
Sfecla roșie. Datorită conținutului mare de fier, magneziu, vitamina B6, consumând sfeclă roșie puteți combate anemia și stabiliza glicemia. Este eficientă și în prevenirea tumorilor canceroase la nivelul colonului, rectului și stomacului.
Hreanul. Rădăcina de hrean normalizează tensiunea arterială, îmbunătățește elasticitatea vaselor sangvine. Reduce astfel accidentele vasculare sau infarctul. Ajută la combaterea tusei, învinge răceala și gripa. Usturoiul tratează cu succes tensiunea arterială, răceala, virozele, gripa, ajută digestia. Cred că v-am convins că legumele din bucătărie au și calități în prevenirea afecțiunilor organismului. Vă doresc multă sănătate!
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply