Leacuri verzi împotriva gingivitei

0
jumatăti de lamâie
Foto: arhiva Practic
Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiş
Dragii mei prieteni, Vă mulțumesc foarte mult pentru articolul meu publicat în Practic Idei nr. 11, la pag. 59 şi pentru premiul acordat. A venit bine, chiar de ziua mea. Am să-mi fac singură cadou un abonament pe anul 2013, la revista mea cea dragă. Iată cum tratați gingivita.
Sângerările gingivale sunt tare supărătoare. Se pot trata cu ajutorul plantelor şi iată care sunt cele mai bune leacuri. Salvia are efect antiseptic. Este unul dintre cele mai bune leacuri împotriva gingivitei, luptând eficient cu bacteriile din cavitatea bucală, datorită acidului rozmarinic pe care îl conţine. Cum foloseşti: tratamentul constă în gargară, făcută de 6-7 ori pe zi. Infuzia se obţine din 2 linguri de salvie mărunțită, la 1 litru de apă.
Sunătoarea are acțiune as-tringentă. Sângerările gingivale se tratează foarte uşor cu sunătoare, ale cărei puteri vindecătoare sunt cunoscute din vremea dacilor. Are o puternică acțiune astringentă datorită taninului. Cum o foloseşti: este bine să îți clăteşti gura de câteva ori pe zi cu ceai de sunătoare. Ar trebui să repeți acest lucru cel puțin o săptămână, de 3-4 ori pe zi, astfel încât să obții rezultatele dorite.
Lămâia opreşte sângerările gingivale. Un remediu rapid împotriva supărătoarelor sângerări sunt feliile de lămâie, deoarece conțin vitamina C. Lipsa acestei vitamine din organism poate favoriza apariția sângerărilor. Cum o foloseşti: este indicat să-ți masezi gingiile cu un tampon îmbibat în sucul de lămâie. Poți folosi acest fruct şi ca infuzie. Amestecă zeama de lămâie într-o cană cu apă fierbinte, laşi apoi să se răcească şi te clăteşti de câteva ori.
Nalba este o altă plantă care ajută la recăpătarea sănătății gingiilor. Foarte eficientă este rădăcina, deoarece conţine substanțe ce calmează iritațiile. Cum o foloseşti: tai 2-3 bucăți de rădăcină şi le aşezi la infuzat 10 minute în 250 ml apă. Clăteşti gura de 3 ori pe zi cu acest preparat.
Muşețelul este antiseptic. Cunoscut pentru virtuţile sale antiseptice, muşețelul grăbeşte reducerea inflamațiilor. Cum foloseşti: prepari o infuzie dintr-o lingură de flori uscate la o cană de apă. Clăteşti gura cu infuzia de 3 ori câte 5 minute. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply