Leacuri pentru afte bucale

0
salvie
Foto: arhiva Practic Idei
Doinița Verdeș, Baia Mare, jud. Maramureș
Dragă redacție,
Am și eu remedii naturale pentru toți cititorii care se confruntă, mai rar sau mai des, cu afte bucale. Vă voi spune câte ceva despre ele, dar vă voi împărtăși și sfaturi pentru a reuși să le învingeți.
Aftele apar pe pereții obrajilor, pe gingii sau pe vârful limbii. Uneori chiar pe buze sau în cerul gurii. Cauzele pot fi de natură alimentară, anumite tratamente cu antibiotice sau purtarea de aparate dentare. Poate fi de vină și imunitatea slăbită a unor organisme. În mod normal se vindecă în 2-10 zile, asta în cazul în care nu faceți tratament cu antibiotice care ar trebui întrerupt.
Pentru a trece mai ușor și mai repede peste neplăcerile pe care le cauzează aceste afte, recomand:
-să folosiți soluții sau apă de gură bazate pe soluții dezinfectante sau preparate imunostimulatoare;
-să mențineți igiena bucală corespunzătoare și să evitați alimentele alterate;
-să beți suc de morcovi care ajută la refacerea mai rapidă a imunității organismului și păstrarea ei pentru timp îndelungat pentru a-l face mai rezistent la microbi, la viruși;
-să folosiți remedii naturale cum ar fi: infuzia de afine, care se prepară din 2 lingurițe cu fructe la o cană cu apă. Se lasă să clocotească 2 minute, apoi se lasă la infuzat alte 10 minute, după care se folosește la clătirea gurii de mai multe ori pe zi. De fiecare dată, lichidul se menține în gură câteva secunde.
-să folosiți infuzie de salvie. Se prepară la fel ca infuzia de afine și au aceleași proprietăți;
pentru dezinfectarea cavității bucale să folosiți infuzie de flori de mușețel, clătind de câteva ori pe zi fără a înghiți niciuna din cele 3 infuzii prezentate. Toate aceste tămăduitoare infuzii sunt pentru igiena bucală și nu trebuie înghițite.
Pentru menținerea unei cavități bucale sănătoase, puteți folosi dropsuri care conțin produse dezinfectante.
Vă doresc multă sănătate și toate cele bune.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply