Labradorul, compania ideală pentru oricine

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Geta Diaconu, Galaţi
Dragii mei,
Crescătorii de câini de rasă pun accent pe două aspecte: caracterul şi conformaţia anatomică.. Iată ce trebuie să ştii despre labrador.
Când alegi labradorul, poţi da peste unul „de vânătoare” sau un labrador „de show”. Labradorul de show are o osatură mult mai robustă, un torace foarte bine dezvoltat şi capul mai greu. Părul acestuia este scurt şi are culori variate: negru, galben sau brun-ciocolatiu.
Labradorul, un câine originar din Peninsula Labrador şi adus apoi în Marea Britanie, este un bun vânător, atât pe apă, cât şi pe uscat. Este un bun salvamar şi un agreabil camarad de familie. Nu devine agresiv, este plin de energie, activ, uşor adaptabil. Pescarii din Canada obişnuiau să folosească labradorii ca ajutoare la trasul năvoadelor pline, la mal. Ei sunt adesea folosiţi ca ghizi pentru nevăzători, la diverse terapii, în plus au reputaţia de a fi un ajutor foarte bun la depistarea stupefiantelor. Labradorul se maturizează la 3 ani, până atunci fiind foarte copilăros şi jucăuş. Sunt câini inteligenţi, răbdători, afectuoşi. Ajung la 54-60 cm înălţime şi 25-35 kg. Considerat un câine sportiv, el are nevoie de mult antrenament şi nu poate fi ţinut mai mult de 8-10 ore în casă.
Există patru direcţii importante de care trebuie să ţinem cont în alimentaţia rasei: protejarea blănii şi pielii, evitarea supraponderabilităţii, prevenirea bolilor osteo-articulare, menţinerea acuităţii vizuale şi a funcţiei cognitive. Labradorul este gurmand şi trebuie neapărat să efectueze exerciţii fizice, ca să-şi consume energia. Prin urmare, pentru a avea un câine sănătos, trebuie să-l hrăniţi corect, potrivit necesităţilor specifice taliei şi etapei de viaţă corespunzătoare. Este recomandată hrana uscată. Numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply