La ce sunt bune cauciucurile vechi

2

Monica Viericiu
Despre anvelopele uzate știm cu toții câte ceva, că nu mai sunt sigure pentru mașini, că trebuie reciclate, că produc mult fum toxic dacă sunt arse. Dar cum le putem folosi în gospodărie? Uite câteva idei.
Cauciucurile scoase din uz de la mașini se folosesc adesea drept suport de flori. Pur și simplu se umplu cu pământ și flori și se lasă în grădină, sau se suspendă de un cui și se umple cu pământ fertil și o plantă cu creștere curgătoare.
Unii oameni harnici și practici caută să sporească gradul de atractivitate a ansamblului, taie în ziv-zag o parte laterală și întorc cauciucul pe dos înainte de a-l umple cu pământ, obținând o jardinieră gen floare. Alții mizează pe alte efecte suprapunând 2-3 anvelope de mărimi diferite, vopsind cauciucul în culori vii sau transformând câteva cacuciucuri în figurine gen melc, broască, ursuleț. O anvelopă suspendată pe o sfoară groasă poate deveni un leagăn apreciat de cei mici. Amplasarea se face vertical sau orizontal (cu 2 funii). Tot pentru copii sunt bune și cauciucurile lăsate ca atare pe un teren de joacă, pentru că le dau ocazia să sară prin ele, să se cocoațe, să se așeze pe ele când se simt obosiți.
Anvelopele de mari dimensiuni, cum sunt cele de tractor, tăiate se dovedesc perfecte pentru a improviza un mic bazin pentru rațele din curte. Cele mai mici, pot fi vase pentru mâncarea altor animale domestice.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cum refolosești cauciucurile | Revista Practic idei

  2. Multa lume refoloseasca in scopuri diverse, fara sa polueze, anvelope uzate. Oare cum poate proceda o persoana fizica in gradina sa? Conform HG. nr. 170/12 februarie 2004 privind gestionarea anvelopelor uzate, nu are dreptul si este sanctionat. Intrebarea mea este: cum pot refolosi anvelope fara sa fiu sanctionat?
    Va rog dati-mi lamuriri, eventual o firma cu care pot colabora. Astept varianta d-voastra.
    Multumesc.

Leave A Reply