La ce ajută migdalele

0

Monica Viericiu
Iarna avem nevoie de mai multă energie, pe care o putem lua din fructele oleaginoase, care sunt foarte bogate în nutrienți și ajută enorm organismul. De data aceasta vă prezint câteva dintre virtuțile migdalelor.
Despre capacitatea lor de a vindeca se cunoaște încă din Antichitate, mulți medici celebri recomandând bolnavilor pe care îi tratau să consume aceste semințe. Și trebuie să recunoaștem că aveau și motive întemeiate, deoarece migdalele sunt foarte nutritive, ajută la echilbrarea sistemului nervos, la remineralizare și acționează ca un antiseptic intestinal, de aceea și în prezent se indică în cazul oboselii fizice sau psihice, în convalescență, în cazul unor boli interne de plămâni, stomac sau de rinichi.
Cine suferă de gastrită, ulcer gastric sau colită de fermentație ar fi bine să consume migdale zdrobite, fie 30 g de două ori pe zi, fie cntre 6 și 15 bucăți pe zi, în funcție de severitatea afecțiunii, greutate și alte criterii. Dacă te încearcă accese de tuse violentă, încearcă să te tratezi și cu lapte de migdale preparat din 50 g migdale, 50 g miere și 1 l apă. Înmoi puțin sâmburii de migdală în apă caldă, îi cureți de coajă, îi pasezi cu puțină apă, apoi adaugi restul de apă și mierea, după care strecori printr-un tifon pus în două sau printr-o sită de inox foarte fină. Din amestecul obținu t iei câte o lingură de 3 ori pe zi.
Când te supără costipația, adu-ți aminte de migdale și bea dimineața pe nemâncate 30 g ulei de migdale dulci. Remediul este sigur și pentru copiii mai mari, dar doza va fi redusă la 10-15 g în funcție de greutatea pacientului.
Sâmburii de migdale au o valoare energetică mare, estimată la 651 kcal/100g, așa că merită să-i includeți în alimentație, fie ca atare, fie în preparate de tot felul.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply