Jgheaburi și burlane – importanța lor în componența sistemului pluvial

0

Nu putem caracteriza un acoperiș ca fiind complet funcțional fără ca acesta să dispună de sistemul pluvial, atât de util și necesar. În lipsa unor jgheaburi și burlane realizate din materiale de calitate și montate corect, învelitoarea nu și-ar mai putea îndeplini scopul pentru care a fost creată, iar estetica și funcționalitatea la care orice proprietar speră nu vor mai face parte din lista caracteristicilor specifice.

Fiind compuse în principal din jgheaburi și burlane rezistente, prinse cu ajutorul unor cârlige și brățări speciale, sistemele pluviale mențin rezistența învelitoarei și a întregii structuri a construcției. Cu adevărat utile caselor din zonele cu precipitații abundente, aceste sisteme trebuie să fie realizate din materiale dure, capabile să facă față condițiilor meteorologice de orice natură și să fie montate cu atenție și conform instrucțiunilor specifice. Altfel, întreaga locuință va avea de suferit din urma unui montaj deficitar sau al unui sistem slab calitativ, posibilele deteriorări apărute putând fi dificil de remediat.

Despre jgheaburi și burlane – cum funcționează un sistem pluvial perfect montat

Atunci când este foarte bine realizat și montat, sistemul de scurgere a apei de pe acoperiș poate salva atât aspectul și funcționalitatea învelitoarei, cât și confortul în interiorul casei. Cum jgheaburile, burlanele (denumite și scocuri, uluce sau cetarne), cârligele pentru jgheaburi și toate celelalte componente incluse, se integrează atât de bine în imaginea de ansamblu a acoperișului, de multe ori nici nu sesizăm existența sistemului, însă dacă nu ar exista, cu siguranță am fi predispuși unui grad ceva mai ridicat de disconfort.

În complexitatea sa, sistemul pluvial este compus dintr-o mulțime de piese cu rol principal sau secundar (cele de prindere, de îmbinare, de întărire). Cu toate acestea, atunci când vorbim despre ele, cu toții ne gândim la două dintre cele mai evidente: jgheabul și burlanul.

Pe bună dreptate, acestea fac aproape toată treaba, prin asigurarea unui mod organizat de preluare și drenare a apei acumulate din precipitații. Este de o importanță majoră să alegem sisteme pluviale ale căror piese componente sunt realizate din materiale de o calitate ireproșabilă, căci acesta este singurul mod în care ne asigurăm că vor funcționa și își vor îndeplini scopul pentru care au fost montate.

Clasica variantă a unor jgheaburi și burlane din tablă zincată, la prețuri foarte bune, poate părea o opțiune excelentă din punct de vedere al investiției financiare, însă în ceea ce privește rezistența și durata de exploatare, tabla zincată nu prezinta cele mai mari calități. Ce opțiuni mai bune există la ora actuală pe piață? Se vorbește din ce în ce mai mult despre oțelul nordic, suedez, ca materie primă folosită în construcția pieselor componente ale sistemului pluvial și despre calitățile sale excepționale.

Oțelul suedez – pentru jgheaburi și burlane rezistente

Știm despre nordici că, în ceea ce privește construcțiile, ei se bazează pe doi piloni de bază: funcționalitate și rezistență. Nu trebuie să ne mire și nici nu avem vreun motiv să punem la îndoială modul de gândire și cel de lucru ale locuitorilor din Peninsula Scandinavă și, deci, nici calitatea oțelului provenit de acolo.

În România, acesta este folosit de către compania RoofArt în producerea și comercializarea unuia dintre cele mai apreciate sisteme de drenare a apei de pe piață. Folosindu-se de calitățile oțelului nordic, furnizat de marele concern suedez SSAB, colaborator vechi al firmei, membrii echipei au dezvoltat inovatorul sistem pluvial Scandic®, care îmbină, în mod unic, funcționalitatea cu aspectul estetic.

Iată, succint, care sunt cele mai importante caracteristici ale sistemului pluvial Scandic®:

  • În urma celor peste 40 de ani de teste în condiții climatice extreme (vânt, ploaie, îngheț, grindină, radiații UV puternice, apă sărată etc.), oțelul nordic s-a dovedit a fi extrem de rezistent, oferind jgheaburilor din componența sistemului pluvial Scandic®, dar și celorlalte elemente componente, capacitatea de a face față unor sarcini impresionante;
  • Fiind acoperit cu vopsea bio GreenCoat, oțelul nordic dispune de un grad mare de formabilitate, fără a exista riscul periclitării durabilității. Acest fapt îi oferă montatorului o flexibilitate mai mare în manevrarea jgheaburilor și a burlanelor;
  • Grație straturilor componente de grund și zinc, durata de exploatare a sistemului pluvial Scandic®, realizat din oțel nordic SSAB, se întinde la peste 60 de ani, aspectul acestuia păstrându-se aproape intact în tot acest timp;
  • Stratul de grund amintit anterior, în aceeași nuanță cu vopseaua, face ca eventualele zgârieturi apărute la suprafața uneia dintre componentele sistemului să fie aproape invizibile;
  • Fiind realizat dintr-un material atât de rezistent și cu o serie de caracteristici atât de avantajoase, sistemul pluvial Scandic®, disponibil în varianta Zincat, Color sau Cupru, poate fi combinat cu orice tip de acoperiș (din țiglă metalică, ceramică, tablă cutată, șindrilă bituminoasă, tablă fălțuită etc.), acest aspect oferindu-i o versatilitate aparte.

Dacă vrei să descoperi jgheaburi și burlane la prețuri avantajoase, care să se integreze perfect într-un sistem pluvial rezistent, accesează site-ul roofart.ro. Acolo vei găsi burlane din tablă rezistente, sisteme de prindere a acestora și accesoriile necesare pentru întregirea sistemului. În cazul în care ai nevoie de ajutor cu montajul, tot RoofArt te poate îndruma către specialiști cu vastă experiență, ce-ți vor asigura rezultate impecabile din toate punctele de vedere!

 

Sursă: admarks
Sursă foto: RoofArt

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply