Jardiniere cu pietre de râu

2

Felicia Vanea, București
Dragă redacție, Vă trimit pentru rubrica „Bricolaje”, o idee frumoasă, și anume, cum să creezi ghivece drăguțe de flori
sau un fel de jardiniere.
Cei care toarnă o placă la casă, garaj, sau fac alte reparații cu beton necesare într-o curte, dacă le rămâne mortar, pot face niște ghivece de flori foarte frumoase, decorative, simpatice, interesante. Puteți vedea în fotografie un model cum am făcut acasă, atunci când am turnat placa pe jos la garaj, și cu mortarul rămas am obținut niște ghivece ușor de făcut, în care am încorporat pietre de mărimi potrivite (atunci când mergeți la munte, le puteți aduna de pe marginea unui râu, sau le puteți procura și din comerț, le încorporați ușor în mortar, cât să intre pe jumătate pentru a se prinde bine).
Faceți din scândură suportul inițial pentru ghivece dreptunghiulare, adăugați plasa de Buzău, din țeavă de plastic confecționați scurgerea, și tencuiți cu mortar ghivecele. Cât timp este moale mortarul, încorporați pietre de râu, de mărime mai mică, să intre bine în material. Sunt de efect, interesante, simpatice.
Puteți semăna în afară de flori, plante aromatice pentru a le avea la îndemână atunci când gătiți, și anume: busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, tarhon, șofran (cum avea bunica mea Tinca, pe care îl folosea la cozonac). Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cum pictezi pietre | Revista Practic idei

  2. Pingback: pietre pictate | Revista Practic idei

Leave A Reply