Izolație pentru bucătărie

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Arhiva Practic Idei
Dragă redacție și dragi cititori,
Noi, românii, suntem oameni harnici și nu ne ferim de muncă, ba chiar suntem și creativi și ne place să „inventăm” diferite lucruri pentru a ne ușura treburile.
Fănel Lăpădatu, sat Cucuieți, com. Scrioaștea, jud. Teleorman
Eu am construit o cutie izolată pentru butelie (pe care am lăsat-o în bucătăria de vară.
Anul trecut am ales să lăsăm bucătăria de vară „instalată” și pe timpul iernii, dar am avut probleme pentru că butelia îngheța și nu mai puteam porni aragazul, decât după ce o dezghețam cu apă fiartă.
La fel am ales și anul acesta. Dar am vrut să ne pregătim din timp, să nu mai avem probleme și am făcut o minunată cutie.
Pe timp de iarnă sunt diferite treburi ce țin de bucătărie care fac mult deranj, cum ar fi topitul grăsimii de la porc și am ales ca bucătăria de vară să fie utilizată atunci.
Primul pas a fost recuperarea materialelor de la alte lucrări:
 polistiren – rămas de la placarea tavanului din bucătăria de vară (operațiune excutată tot în această toamnă).
 scânduri – rămase de la o fundație.
 profile de aluminiu pentru gips-carton – rămase de la alte lucrări.
 silicon – pe care-l am tot timpul în gospodărie.
Din profile am realizat cadrul cutiei, împreună cu scândurile, apoi am izolat fundul cutiei (unde așezăm butelia). Polistirenul l-am lipit cu silicon pe scânduri.
Am avut la îndemână cuterul – cu care am tăiat polistirenul; bormașina – cu care am prins în șuruburi scândurile de cadrul din profile; fierăstrăul circular cu care am tăiat scândurile; foarfeca de tablă cu care am tăiat udeurile și pistolul pentru silicon.
Toate cele bune vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply