Iubeşte-te pe tine – EDITORIAL

0
Cătălina Vieru
Încă de la începutul lunii trecute sunt magazinele pline de inimioare, bomboane, flori şi alte produse pentru luna iubirii, februarie. Personal, sunt o susţinătoare a acestei luni şi nu cred că dăunează să avem cât mai multe pretexte de a ne mărturisi iubirea de-a lungul anului, pentru toţi cei apropiaţi, indiferent cum alegem să facem acest lucru.
Mă gândesc însă la cât de mult suntem învăţaţi şi obişnuiţi să avem grijă de alţii, să ne preocupe bunăstarea şi binele celor dragi, să renunţăm deseori la lucruri care ne plac pentru a-i face fericiţi pe ceilalţi, pentru a „demonstra” că iubim. Avem cultura sacrificiului din dragoste şi de multe ori ne grăbim să facem aceste sacrificii, chiar în detrimentul fericirii personale.
Cei dintre voi care au zburat vreodată cu avionul, au observat în cadrul instructajului în caz de urgenţă că se atrage atenţia persoanelor care însoţesc copii: „întotdeauna puneţi-vă vouă întâi masca de oxigen, apoi puneţi masca şi copilului”. Cu alte cuvinte, pentru a fi disponibil să ai grijă de altcineva, ai grijă de tine în primul rând. Iar acest lucru se aplică foarte bine când vine vorba de iubire, grija de sine şi propria-ţi fericire. Aşa că în această lună, te invit să îţi oferi ţie puţină atenţie şi dragoste: fă o excursie singur, ieşi la o cină deosebită, mergi la un film, cumpără-ţi un cadou. Iubeşte-te pe tine, pentru a-i iubi pe alţii!
Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply