Iti doresti un vitraliu?

0

Te-ar costa mai putin de 300 de lei daca incerci sa il faci singur.

La o usa cu mai multe geamuri am optat pentru un vitraliu in stil clasic. Primul pas in executarea lui e degresarea cat mai atenta a geamului pentru a avea aderenta atat culoarea, cat si plumbul.

De jur imprejurul geamului am lipit banda adeziva, iar in centru o ventuza, pentru a realiza linii perfecte.

Dupa crearea chenarului pe zona de geam ramasa in centru, am aplicat culoarea speciala de vitraliu, cu pensula in zonele vibrate si cu buretele, prin tamponare, in zonele uniforme. Aplicarea culorii cu pensula am realizat-o in mod spontan, aparent haotic, usor de executat si de cei ce nu au indemanare.

Acolo unde pensulatiile par aleatorii, lumina care patrunde prin vitraliu va fi jucausa, creand foarte multe nuante si intensitati. Dupa finalizarea picturii, am dezlipit banda adeziva si ventuza.

Banda de plumb cu adeziv am aplicat-o abia dupa 24 de ore de la aplicarea culorii. Prima zona in care am lipit plumbul e cea centrala, de decor. In aceasta zona am creat suprafete plastice care nu se repeta. Fiecare geam are alt decor central, evitandu-se astfel monotonia. Apoi, de pe linia de demarcatie intre chenar si zona de culoare am lipit plumbul drept, printr-o usoara intindere. In centrul geamului, in locul lasat de ventuza, am lipit o pietricica decorativa din sticla pentru a da pretiozitate vitraliului.

Apeleaza la Arte danilli srl (0720615810). Aici vei gasi preturi incepand de la 200 de euro, in functie de complexitatea modelului, sau la John & Bob Decovitral (0743.391.218), cu preturi incepand de la 250 de euro, daca preferi un vitraliu modern, facut de specialisti care pot realiza si vitralii termopanate.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Mihaela Radu, foto: Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply