Întrețin mobila cu soluții naturale

2
mobilier
Foto: arhiva Practic Idei
Luiza Piroska, loc. Tărlungeni, jud. Brașov
Dragă  redacție,
Încerc să vin în ajutorul gospodinelor cu sfaturi pentru întreținerea mobilierului.
Mobila lăcuită se curăță ușor cu apă călduță în care ai dizolvat săpun de față. Se înmoaie o cârpă moale (maieu, prosop etc.) în apă călduță, și cu ea ușor înmuiată se șterge mobila, apoi imediat se șterge cu o cârpă uscată. În caz că sunt pete de grăsime, suprafața se clătește cu altă cârpă umedă și se șterge ca să se usuce cât mai repede, să nu fie suprafața îmbibată cu apă.
Mobila din lemn de brad se șterge de praf cu o cârpă moale și se curăță cu bere la temperatura camerei, apoi se șterge până este uscată complet, cu o altă cârpă. Sau în 400 ml bere se pune la fiert ceară de albine, cât un ou de găină și o lingură cu vârf de zahăr. Lași să fiarbă 5 minute, după care lași să se răcească. În amestecul călduț înmoi cârpa și ștergi, apoi usuci suprafața, iar peste o jumătate de oră ștergi mobila din nou cu o cârpă moale până strălucește.
Mobila de nuc sau cu furnir de nuc ori stejar se curăță cu miez de nucă râncezită și măcinată care se pune în cârpă moale, se freacă între mâini, să fie cârpa îmbibată cu uleiul de la nucă, apoi ștergi mobila și la aproximativ 30 de minute ștergi cu o cârpă curată și uscată.
Să vă fie de folos!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Cum tapitezi scaunele | Revista Practic idei

  2. Pingback: Mobilier din… paleți | Revista Practic idei

Leave A Reply