Intra in casa unui pictor

0

Locuinta Ninei si a lui Marc a fost placuta si de snobi, dar si de oameni mai discreti.

Amandoi iubesc culoarea, de aceea au ales ca fiecare camera din noua lor casa sa aiba peretii zugraviti in nuante diferite, dar la fel de intense.

Investitiile au fost facute pentru confortul Ninei si al lui Marc 

Cu gandul ca nu vor pastra acelasi mobilier timp de 50 de ani, investitiile in casa au fost facute pentru confortul imediat al proprietarilor. Nina, absolventa de Limbi straine, planuieste sa devina mamica, un motiv in plus sa prevada schimbari in casa la un moment dat: „In casele in care cresc copii, se <<darama>> tot. Iar eu de abia astept sa se <<darame>> a mea”.

„Portia zilnica de vitamine” pentru Nina sunt nuantele de lila, roz, mov, de care ii place sa se inconjoare. Culorilor puternice ale tablourilor pictate de Marc, peretilor si perdelelor, le-a asortat canapelele si covorul crem.

 Un singur mester a facut toate transformarile

Intrucat nu erau dispusi sa faca o investitie prea mare dintr-un singur foc, Nina si Marc au apelat la un mester care a realizat, singur, toate transformarile. Vechiul parchet l-a inlocuit cu podele laminate in nuanta deschisa a pinului (1.400 de lei au dat pentru o suprafata parchetata de vreo 45 mp), nu inainte de a schimba sapa si de a pune un nou strat de beton, pentru ca podeaua era inegala in unele locuri.

Au vopsit caloriferele cu spray-uri

Printr-o schimbare radicala de look – la fel de colorata – au trecut si caloriferele, care au fost vopsite cu spray-uri speciale gasite la Praktiker (un atomizor cu culoare a costat un pic peste 10 lei): rosu in bucatarie, mov in living si albastru in dormitor. In living, movul de pe perete isi schimba nuantele in functie de incidenta luminii. Intregul mobilier din casa a fost realizat la comanda si a costat 1.200 de euro. Investitia totala a fost de 9.000 de euro.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Oana Monoran, foto: Eugen Radut

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply