Întâlnirea cu Max mi-a vindecat teama de câini

0
Foto: Maria Sălăjan
Maria Sălăjan, Baia-Mare, jud. Maramureș
Aveam oroare și o mare frică de câini! Pentru că în copilăria mea am fost mușcată de un câine, apoi am făcut 12 injecții în burtă (asta era acum 50 ani).
Mereu am avut o frică și o reținere față de aceste animale, dar, având 2 băieți, aceștia au adus acasă un puiuț de câine lup, pe numele său Max. Avea doar 2 luni și era tare frumos. L-am hrănit cu biberonul, m-am atașat mult de el. L-am iubit mult. Odată, soțul meu l-a dus afară, iar el a fugit după alți cățeluși jucăuși și …dus a fost! Avea vreo 10 luni. Ce s-au supărat băieții că n-am avut grijă de el. Am dat anunț în ziar, l-am căutat disperați în tot orașul și n-a mai apărut. Apoi, lângă casa fiului meu, în Spania, a apărut un cățeluș mic pe care și copiii l-au îndrăgit. Nu l-a revendicat nimeni, așa că fiul meu l-a adoptat și i-a pus numele de Max, pentru a mai alina dorul de câinele pierdut și pentru a-i păstra vie amintirea. Deși nu este un câine de rasă, cel puțin din ce ne putem noi da seama, îl iubim cu toții foarte mult, căci este un câine blând și jucăuș. Chiar dacă nu pare prea forțos, dacă ies cu el la plimbare, mă trage după el, deci este puternic. Cum lui îi place foarte mult să alerge și să se joace, l–am dus afară pe câmp, a alergat la o fermă unde erau vreo 4 câini și, cu mare greutate, am reușit să-l trag de la gardul cu ceilalți câini! Ce “concert” am avut eu atunci cu cei patru și cu Max! De abia am reușit să-l duc acasă! Mănâncă mereu mâncare destinată câinilor, îi dau uneori și oase și vorbeam cu el mereu Făceam sport cu nepoții, fugeam, fugea și el cu noi, jucam fotbal, se băga și el între noi. Este un câine foarte bun și inteligent. De când l-am văzut, m-am atașat de el, iar oroarea de câini mi-a trecut complet și îmi lipsește mult să îl văd și să mă joc cu el. L-am îndrăgit mult pe Max, îi dădeam de mâncare și știu că dacă îi dai de mâncare unui câine flămând, acesta nu te va mușca niciodată și își va aminti de mirosul mâinii tale multă vreme după aceea, chiar dacă nu te mai vede o perioadă. Asta este una dintre diferențele dintre oameni și câini: unii oameni, după ce îi ajuți, “te mușcă”, se întorc împotriva ta, dar câinii îți ling mâna. Așa este și Max, care mă iubește foarte mult. .
Vă trimit poze cu mine, soțul meu, nepoții și câinele Max, de care îmi este foarte dor, el fiind la copii,  în Spania, noi în România.
Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply