Insule vesele in gradina

0

Întrerupte de câteva insule vesele, verzi sau multicolore, suprafețele pavate mari își sporesc farmecul și capătă viață. Îți oferim câteva modele care se pot adapta stilului și dimensiunilor grădinii tale.

Ce covor ți-ai așterne în grădină? Unul de iarbă verde, unul floral multicolor sau unul pavat? Primul are farmecul naturii, dar cere o îngrijire constantă, iar ultimul este o soluție pentru proprietarii ocupați… Așa că un pavaj înviorat de petice cu flori sau iarbă reprezintă un compromis mulțumitor. Este totodată o soluție bună pentru grădinile de dimensiuni reduse. Se pot imagina numeroase modele, la toate succesul amenajării fiind mai sigur dacă insulele au forme deosebite și cât mai variate. Pavajul poate avea orice culoare, dar ar fi de preferat una care să se asorteze cu verdele plantelor, precum cele din paleta de griuri până spre alb. Pentru peticele mici, mai greu de tuns, poți alege gazon artificial. În ceea ce privește florile, dacă vrei să punctezi la capitolul rafinament, poți alege unele de același tip sau de aceeași culoare; dacă preferi veselia, plantează unele cât mai variate… Asigură un raport bun între dimensiunile insulelor și ale florilor, alege plante cu port drept și cât mai rezistente în timp.

insule vesele insula margini drepte
Foto: Flori Lixăndroiu

Insulele cu margini trasate din linii drepte lasă plantele să se joace cu formele, culorile și înălțimile tufelor și ale florilor.

insule vesele petice gazon
Foto: Flori Lixăndroiu

Peticele verzi de gazon artificial aruncate ici-colo pe pardoseala de un gri neutru îi dau culoare și secondează perfect marea de verdeață care inundă piesele de mobilier de pe această terasă inedită. 

insule vesele amenajare plante verzi
Foto: Flori Lixăndroiu

Piatra din aceeași familie cu dalele pavajului acompaniază plăcut micile plante verzi și conferă amenajării o a treia dimensiune.

Articol adaptat din revista Casa lux – octombrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply